HBO Bachelor

Militaire Systemen & Technologie

De Nederlandse Defensie Academie, In Breda (+1 locations)
Tijdsduur
2-5 jaar
Next course start
Geen vaste startdata (+2 startdata)
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
2-5 jaar
Next course start
Geen vaste startdata (+2 startdata)
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

militaire systemen en technologieBachelor Militaire Systemen en Technologie

De opleiding Militaire Systemen en Technologie (MS&T) is een technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een technische universiteit. MS&T onderscheidt zich door de focus op Defensie en de systemen die daar worden gebruikt. De MS&T studie kent 3 hoofdstromen. Alle starten met het leggen van een wetenschappelijke basis met vakken als wiskunde, natuurkunde, IT, signaalverwerking en regeltechniek. Daarna volgen de toekomstige officieren 1 van de 3 opleidingsvarianten:

  • Een 'harde' technische variant bedoeld voor toekomstige officieren in de technische korpsen of dienstvakken. Binnen deze opleidingsvariant zijn er vakken op het gebied van werktuigbouwkunde en wapen-. sensor-, maritieme- en luchtvaarttechniek.
  • Een technisch bedrijfskundige variant, waarin technisch operationeel gerelateerde vakken gecombineerd worden met economische en logistieke. Speciale aandacht is er voor inzet en onderhoud van militaire systemen en navigatie-, communicatie- en informatiesystemen.
  • Een civiel-technische variant, waarin aandacht is voor vakken als grondmechanica, constructieleer, bouwkunde, pyrotechniek en ontwerpprojecten.


In het laatste deel van de opleiding specialiseren de toekomstige officieren zich op een bepaald gebied: militaire schepen, vliegtuigen, voertuigen, navigatie, operationele analyse, onderhoud, civiele techniek of informatiesystemen. De opleiding biedt toegang tot verschillende technische masters van civiele en militaire universiteiten in binnen- en buitenland.

Meer info over 'Studeren bij Defensie'

Aankomende startdata

2 verkrijgbaar

Geen vaste startdata

  • Default Event Type
  • Breda

Geen vaste startdata

  • Default Event Type
  • Den Helder

Diploma

Bachelor diploma in Militaire Systemen en Technologie.

Toekomstperspectief

De opleiding biedt toegang tot verschillende technische masters van civiele en militaire universiteiten in binnen- en buitenland.

Toelatingseisen

Om een opleiding aan de Nederlandse Defensie Academie te kunnen volgen, moet je eerst solliciteren naar een officiersfunctie bij één van de krijgsmachtdelen van Defensie. Afhankelijk van de functie waarnaar je solliciteert, worden er eisen gesteld aan je vooropleiding. Over het algemeen geldt als vooropleidingseis voor de MS&T studie aan de Faculteit Militaire Wetenschappen: een Vwo-diploma met de volgende specifieke VWO profieleisen:

- Natuur & techniek
- Natuur & gezondheid + wiskunde B + natuurkunde
- Economie & maatschappij + wiskunde B + natuurkunde
- Cultuur & maatschappij + wiskunde B + natuurkunde.

Daarnaast kun je met een relevant HBO (propedeuse) diploma mét VWO certificaten wiskunde B en natuurkunde tot de opleiding toegelaten worden.

Via de 'Werken bij' websites van de verschillende krijgsmachtdelen kun je zien welke vooropleidingseisen er worden gesteld om in aanmerking te komen voor de diverse functies. Aan een deel van de functies is een bacheloropleiding gekoppeld die je aan de FMW volgt. Aan andere functies is geen specifieke studie gekoppeld; aspirant officieren kunnen zelf een keuze maken uit de drie bacheloropleidingen.

Kosten

Word je aangenomen voor de opleiding Militaire Systemen en Technologie, dan treed je in dienst van Defensie. Je ontvangt salaris en Defensie betaalt je studie.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Militaire Systemen & Technologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
De Nederlandse Defensie Academie
Kraanstraat 4
4811 XC Breda

Een hbo-opleiding volgen bij Defensie

Je wist het misschien niet, maar bij Defensie kun je ook een hbo-opleiding volgen. De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt de opleidingen voor aspirant officieren, dit zijn de hogere leidinggevenden binnen de Nederlandse krijgsmacht. Hoe jouw opleiding er uitziet, is...

Lees meer over De Nederlandse Defensie Academie