HBO Bachelor

Vormgeving

Design Academy Eindhoven, In Eindhoven
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Next course start
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

Onze Bachelor studenten zijn afkomstig uit meer dan 60 verschillende landen en samen zorgen ze voor wederzijdse multiculturele inspiratie en unieke dynamiek. Tijdens de Bachelor opleiding ontwikkel je een brede, internationale blik op de wereld van design en leer je je te verhouden tot andere culturen. Zulke ervaringen zorgen ervoor dat je later in staat bent om je ook internationaal als ontwerper te positioneren. Het spreekt dan ook vanzelf dat bij ons Engels de voertaal is.

Tijdens het propedeusejaar ga je op zoek naar jouw kwaliteiten en talenten. In dit intensieve jaar waarin je op allerlei manieren samenwerkt met je internationale medestudenten, maak je kennis met verschillende manieren waarop je tot een ontwerp kunt komen. Je ontdekt jouw talenten en gaat op zoek naar de ontwerpbenadering die het beste bij jou past. Daarnaast leg je een theoretische basis waar je in de loop van je studie gebruik van maakt. Aan het einde van je eerste jaar maak je een keuze voor één van de ontwerpafdelingen.

Vanaf het tweede jaar geef je zelf meer vorm aan de opleiding. Alles wat je leert is afhankelijk van jouw persoonlijk profiel, wij bieden jou ondersteuning en fungeren als platform voor ontwikkeling. Je leert de basisvaardigheden die elke ontwerper moet beheersen en je leert jouw fascinaties, talenten, kwaliteiten en overtuigingen kennen. In het derde jaar specialiseer je jezelf door middel van een minor of een exchangeprogramma, en je stage. Tijdens het laatste jaar doe je praktijkervaring op in de studio en ga je aan de slag met je uiteindelijke Graduation Project.

Aankomende startdata

1 course available

September

  • Default Event Type
  • Eindhoven
  • Engels

Diploma

Bachelor of Arts (BA) in Design.

Toelatingseisen

Ben jij open-minded, creatief en benader je problemen op een originele manier vanuit jouw persoonlijke visie? Dan ben jij misschien wel de student waar wij naar op zoek zijn!

Om toegelaten te worden aan Design Academy Eindhoven heb je een HAVO-, VWO-, MBO-4 diploma nodig. Wanneer je hier niet over beschikt, kun je altijd een 21+ toets doen.

De selectie voor toelating vindt plaats op basis van talent en motivatie. Beide moeten duidelijk terugkomen in je portfolio, de thuisopdrachten en tijdens de selectiedagen.

Na je aanmelding voor de opleiding, word je uitgenodigd voor de selectiedagen. Tijdens de selectiedagen krijg je de mogelijkheid je portfolio te presenteren, je thuisopdrachten te tonen en je ontwerpproces en gedachtegang toe te lichten. De selectiedagen zijn, net zoals de opleiding, geheel in het Engels.  Tijdens de selectiedagen zullen we aan de hand van het gesprek bepalen of jouw beheersing van de Engelse taal voldoende is.

Design Academy Eindhoven
Emmasingel 14
5611 AZ EINDHOVEN

Design Academy Eindhoven 

Design Academy Eindhoven is van mening dat nieuwsgierigheid, openheid, ideeën en mensen een essentieel onderdeel vormen bij design. Wij als school zijn een gids in de reis om elkaars motivatie en kracht te identificeren en te ontwikkelen. Wij bieden de...

Lees meer over Design Academy Eindhoven