Samenvatting
Eindhoven
2 jaar
   
HBO Master
Engels
Voltijd
September

Over deze opleiding

De Design Academy Eindhoven (DAE) Master studie focust op vorming van een persoonlijke visie via onderzoek en analyse van complexe situaties. Dit om eigen design te verbeteren, samenwerkingen aan te gaan en het vakgebied te vormen.

De wereld waar designers, curatoren en theoretici in werken is onderhevig aan constante verandering. De complexe thema’s die hieruit volgen zijn niet te reduceren tot één simpel ontwerpvraagstuk. Design zal dit het hoofd moeten bieden door interdisciplinair te werk gaan met de kritische blik van een goedgeïnformeerde creatieve geest.

Deze geest wordt gevoed tijdens de DAE Master. Wij bieden de handvatten voor het onderzoeken en analyseren van complexe situaties, we leren je hiermee een eigen visie te ontwikkelen. Dit alles om persoonlijk ontwerp te verbeteren, het vakgebied design te vormen en een multidisciplinaire samenwerking aan te gaan.

Tijdens de studie zijn auteurschap en ontwerptheorie belangrijke onderwerpen. Studenten versterken en centreren hun positie en zij leren te reflecteren op het vak en de grenzen. Daarnaast ontwikkelen zij hun eigen beeldspraak en signatuur, en onderzoeken zij actuele vraagstukken om zo sterke voorstellen te doen voor een ontwerp, presentatie of tekst.

De culturele context is leidend in de opleiding, maar studenten kunnen zich ook sociaal, technisch of economisch oriënteren. De Master heeft 4 research departments: Contextual Design, Social Design, Information Design en Design Curating & Writing.

De 2-jarige Master opleidingen zijn opgezet rondom lezingen, workshops, onderzoek en ontwerpopdrachten, gegeven door design- en workshopdocenten. Daarnaast zijn er ook lezingen en workshops door gastdocenten. In het tweede jaar van de opleiding gaan studenten aan de slag met individuele onderzoeksthema’s. De Masterstudenten werken samen met externe organisaties, overheden, bedrijven, designexperts en de onderzoekers binnen het DAE-lectoraat om zo tot een goede masterscriptie te komen.

Diploma

Master of Arts (MA) in design.

Toekomstperspectief

Contextual Design

“Wat is Design? Wat is de functionaliteit?”. Deze vragen staan centraal tijdens deze Master.

Bij de Master Contextual Design word je opgeleid tot de ‘Author Designer’ van de toekomst. Om deze reden richten we ons het meest op jouw houding tegenover design en de vaardigheden die nodig zijn om een persoonlijke visie en onderscheidende manier van werken te ontwikkelen. Hoewel productdesign het uitganspunt binnen deze discipline is, staan we open voor onconventionele benaderingen en verrassende ideeën. Het artistieke proces wijst ons de weg.

Information Design

Het informatietijdperk stelt het individu in staat om zijn omgeving te ontdekken, begrijpen en vorm te geven op een ongekende snelheid. Ondanks alle nieuwe tools en technieken is de wereld gecompliceerder dan ooit tevoren. Tijdens deze Master ligt de focus op het ontwerpen van strategieën, technologieën, producten en services die ons helpen om de complexe wereld in kaart te brengen en begrijpen. Niet alleen door de informatie aantrekkelijk te maken, maar voornamelijk door de informatie te vertalen naar effectieve verhalen.

Social Design

“There is no such thing as social design!”.  Als designer kun je niet meer om het sociale aspect heen en je wordt dan eigenlijk ook verplicht er mee te werken. Constant vraag je jezelf af wat je eigenlijk ontwerpt, wat de impact is van je design, op wie je design effect zal hebben en wat je bereikt met je werk. De kritische blik die je hierbij opzet staat centraal tijdens deze master. De focus binnen deze master ligt op het ontwerpen van nieuwe modellen, strategieën en producten die een beslissende rol in de ontwikkeling en transformatie van de maatschappij kunnen spelen.

Design Curating & Writing

Wanneer design zich in alles om ons heen bevindt en op een zichtbare en onzichtbare manier vormgeeft aan ons leven is het belangrijk dat designers daar op in spelen. Tijdens deze Master bekijk je de wereld door een designlens. Het voorziet je van de kritische skills die nodig zijn om te reflecteren op de ontelbare rollen die design speelt. Je maakt gebruik van theorie en directe observatie, met behulp van onderzoek en analyse om zo een persoonlijk standpunt te ontwikkelen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot Design Academy Eindhoven moet je minimaal een Bacheloropleiding hebben afgerond (bij voorkeur in design, architectuur, kunst of wetenschap).

Daarnaast zijn er nog aanvullende toelatingseisen.  Zo is het van belang dat je een creatief portfolio hebt en dat je een video en motivatiebrief meestuurt.

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek wanneer jouw portfolio, video en motivatiebrief positief zijn beoordeeld.

Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven 

Design Academy Eindhoven is van mening dat nieuwsgierigheid, openheid, ideeën en mensen een essentieel onderdeel vormen bij design. Wij als school zijn een gids in de reis om elkaars motivatie en kracht te identificeren en te ontwikkelen. Wij bieden de...


Lees meer over Design Academy Eindhoven

Contactgegevens Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven

Emmasingel 14
5611 AZ EINDHOVEN

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's