MEDIAMANAGEMENT

Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Het is gratis en niet gebonden 👍

Videopresentatie

Over deze opleiding

Mediamanagement - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)Mediamanagement - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)

Mediaproducties begeleiden, evenementen organiseren, klanten adviseren: welkom in de creatieve wereld van de mediamanager. Mediamanagement is een uitdagende opleiding voor ondernemende studenten die houden van organiseren en regelen. Ben jij de spin in het web waar de mediawereld op wacht?

De opleiding Mediamanagement

Als manager in de creatieve industrie weet je wat er komt kijken bij de ontwikkeling van allerlei mediaproducten. Of dat nu een tijdschrift, app, game of televisiecommercial is. Je leert hoe je projecten aanstuurt en hoe je een mediacampagne opzet. In de opleiding Mediamanagement werk je regelmatig aan leuke en realistische projecten die een goed beeld geven van het beroep. Samenwerken is in dit vakgebied het toverwoord, want grote mediaprojecten of campagnes doe je nooit alleen.

Vakken

In de opleiding Mediamanagement krijg je vakken op het gebied van management, bedrijfskunde, economie, planning en logistiek, projectmanagement, kwaliteitszorg en marketing. Daarnaast leer je alles over de productie van gedrukte media, digitale media en film- en videoproducties. Je krijgt ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport. In deze driejarige opleiding loop je in totaal 30 weken stage bij een bedrijf, waar je ook afstudeert. Tijdens het afstuderen werk je mee aan events of aan de ontwikkelingen van een mediaproduct waarbij je als startend beroepsoefenaar beoordeeld wordt.

Mediamanagement iets voor jou?

Ben je ondernemend, houd je van organiseren en regelen, werk je graag samen met anderen? En wil je werken in een creatieve wereld waar je niet de hele dag achter een bureau zit? Dan is de opleiding Mediamanagement iets voor jou.

Diploma

Wat is het niveau van deze opleiding?

Niveau 4

Hoelang duurt de Mediamanagement opleiding?

3 jaar

Wat is de leervorm?

BOL

Wat is de toelatingseis?

VMBO (vanaf kaderberoepsgerichte leerweg)

Toekomstperspectief

Als mediamanager kun je alle kanten op in de creatieve industrie. Je kunt aan de slag bij onder meer communicatiebureaus, reclamebureaus, evenementenbureaus, omroepen of drukkerijen. Of je start een eigen bedrijf. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd. Liever verder leren in het hbo? Denk dan eens aan Media & Entertainment Management, Communicatie of Commerciële economie.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Mediamanagement maak je een digitale capaciteitentest. Als de score van de digitale capaciteitentest voldoende is, ontvang je een thuisopdracht en een uitnodiging voor een groepsintake op school. Tijdens deze groepsintake werk je samen verder aan de gemaakte thuisopdracht.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDIAMANAGEMENT en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam