MEDIAMANAGEMENT

Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Mediamanagement - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)Mediamanagement - Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR)

Bedenk jij graag creatieve oplossingen, ben je ondernemend, kun je goed organiseren en neem je graag de leiding? Dan is de mbo-opleiding Mediamanager op jouw lijf geschreven. Als mediamanager werk je - samen met anderen - aan mediaprojecten. Denk aan reclamecampagnes via marketing en promotie, tijdschriften, social media, radio- en tv-producties en evenementen.

In de creatieve industrie is de mediamanager de schakel tussen de opdrachtgever en uitvoerende partijen, zoals vormgevers, filmmakers, fotografen en tekstschrijvers. Je leert hoe je projecten aanstuurt en hoe je een mediacampagne opzet. Voor een mediamanager is goed kunnen samenwerken heel belangrijk. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan in deze opleiding.

OPBOUW OPLEIDING

JAAR 1: Je maakt kennis met de basis van het vak mediamanager: samenwerken, opdrachtgevers adviseren, events organiseren, reclamecampagnes opzetten. Je leert creatief denken door concepten te verzinnen voor bijvoorbeeld een themapark of een promotievideo. Je verdiept je in software als Word, Excel en Outlook. En je leert werken met de tools voor de media-industrie, zoals Adobe Express, InDesign, Illustrator, Photoshop en Première.

JAAR 2: Je werkt veel aan praktijkopdrachten. Denk aan: het organiseren van een event, de promotie voor producten of diensten, of het maken van een shortfilm of tv-uitzending. Je vergroot je kennis op het gebied van marketing, verkoop en het maken van planningen. Je verdiept je in nog meer softwarepakketten, zoals Wordpress en Mailchimp. Verder besteden we veel aandacht aan het opbouwen van je portfolio (die je kunt gebruiken voor je stage).

JAAR 3: Je loopt stage bij een bedrijf, waar je - samen met je collega's - werkt aan echte mediaprojecten. Het kan gaan om een website, magazine, tv-programma, sociale mediacampagne of commercial. In de laatste periode studeer je af bij het bedrijf en schrijf je je eigen examenplan.

IS MEDIAMANAGER IETS VOOR JOU? OF TE WEL BEN JIJ ‘COOL’?

  • De C staat voor Creatief oplossend, als er een probleem is dan bedenk jij een oplossing.
  • De O staat voor Ondernemend, je staat vaak vooraan om dingen te regelen en te ondernemen.
  • De O staat voor Organiseren, jij bent in je vriendengroep diegene die uitjes plant en organiseert.
  • De L staat voor Leidingnemen, jij kan goed samenwerken en stuurt anderen aan.

Diploma

Wat is het niveau van deze opleiding?
Niveau 4

Hoelang duurt de Mediamanagement opleiding?
3 jaar

Wat is de leervorm?
BOL

Wat is de toelatingseis?
VMBO

  • Diploma vmbo theoretische/gemengde leerweg
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma mavo

HAVO/VWO

  • Diploma havo/vwo
  • Overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4


MBO

  • Diploma mbo-niveau 3 of 4

Toekomstperspectief

Na je opleiding Mediamanager kun je aan de slag in de creatieve industrie. Denk aan een reclame- of communicatiebureau, evenementenbedrijf, radio en televisie, theater en musea. Doorleren op het hbo kan ook, zoals Creative Business, Communicatie of Commerciële economie. Wil je later als zzp’er aan de slag? Dan is GLRXTRA een optie, een extra jaar op het GLR helemaal gericht op ondernemen en het starten van je eigen bedrijf.

Toelatingseisen

AANMELDEN EN TOELATING
Meld je vóór 1 april 2025 aan. De inschrijving sluit eerder als het aantal beschikbare plaatsen is bereikt. Na je aanmelding start de toelatingsprocedure met een aantal verplichte kennismakingsactiviteiten. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

NUMERUS FIXUS
Er zijn in totaal 128 plaatsen beschikbaar bij deze opleiding.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in MEDIAMANAGEMENT en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255
3032 AD Rotterdam

Creative world van het Grafisch Lyceum Rotterdam

Studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam Creatief, innovatief en een beetje eigenwijsHet Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam, waar alles draait om media, design, communicatie en technologie. Wie bij het Grafisch Lyceum...

Lees meer over Grafisch Lyceum Rotterdam