Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
Samenvatting
Den Bosch
2 jaar
   
Bedrijfsopleidingen
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie - HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Food: we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Welke voedingsmiddelen we ook kiezen: het is altijd het resultaat van een dynamisch proces. De foodindustrie is volop in beweging. Gezond, vers en duurzaam zijn sleutelbegrippen. Maar het moet tegelijkertijd betaalbaar blijven, en dus is procesoptimalisatie ook van belang. Food: een universeel thema dat altijd in de spotlights staat. Een thema met kansen, want er is een groot tekort aan goed geschoold, technisch personeel. Dus wat houd je tegen?

Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie - HAS Kennistransfer

 

Inhoud van de Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie

De Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie richt zich op de chemische en biologische kant van voedingsmiddelen. Door middel van afgeronde cursussen leer je over de samenstelling, veiligheid en productieprocessen van voedingsmiddelen. Maar er is meer: je wordt uitgedaagd om na te denken over nieuwe producten, waarbij smaak, houdbaarheid en verpakking in balans moeten zijn.

De Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie bestaat uit in totaal 13 cursussen die ook los te volgen zijn.

Cursussen Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie

 •     Bedrijfskunde in de voedingsmiddelenindustrie
 •     Conserveren
 •     Food & Business Marketing
 •     Kwaliteit in bedrijf
 •     Levensmiddelenchemie
 •     Levensmiddelenmicrobiologie
 •     Proceskunde & Unit Operations
 •     Procestechnologie
 •     Product & Gezondheid
 •     Productkunde & Verpakken
 •     Productontwikkeling & Ingrediënten
 •     Statistiek in de voedingsmiddelentechnologie
 •     Voedselveiligheid & Houdbaarheid

Theorie is de basis, maar weinig zinvol zonder praktijkervaringen. Het motto van HAS Hogeschool is niet voor niets: ‘Leren moet op werken lijken.’ Practica vinden plaatsen in speciaal daarvoor uitgeruste hallen die de dagelijkse praktijk in de foodindustrie realistisch nabootsen.

Voor wie?

Denkers met daadkracht, daar zijn we naar op zoek. Mensen uit de foodindustrie die hun loopbaan een boost willen geven. Mensen die geïntrigeerd zijn in onderwerpen als voedselveiligheid, productontwikkeling en productkunde: hoe kan het anders, beter, duurzamer? Dit is geen ‘instapcursus’ maar een uitdagend traject voor professionals met meerdere jaren werkervaring in de foodsector.

Diploma

Na positieve afronding van iedere cursus en minimaal 80% aanwezigheid, ontvang je een certificaat van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. 

Als je na de volledige Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie toch je hbo-diploma wilt behalen, kun je toegelaten worden tot de voltijds bacheloropleiding Voedingsmiddelentechnologie aan HAS Hogeschool. Besef jezelf goed dat de Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie en de voltijds bacheloropleiding Voedingsmiddelentechnologie twee aparte opleidingstrajecten zijn.  Daar waar de programmering van Bedrijfsopleiding nog uitgaat van studeren naast je baan, kent de voltijds bacheloropleiding een studielast van 42 uur per week (40 lesweken per jaar). Bij je keuze om door te stromen naar de voltijds bacheloropleiding dien je hier rekening mee te houden. Om toegelaten te worden tot de voltijds bacheloropleiding Voedingsmiddelentechnologie dien je te voldoen aan de toelatingseisen, neem hiervoor contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Toelatingseisen

Toelatingseisen Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie

 • HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.

 • MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel wiskunde als scheikunde.

 • Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.

  Mocht je niveau van wiskunde of scheikunde niet voldoende zijn, dan bieden we de mogelijkheid om een deficiëntiecursus Scheikunde en/of cursus Rekenvaardigheid te volgen. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

  Een intakegesprek maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure voor de volledige Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie.

Kosten

Prijs Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie

Wil je meer weten over de kosten voor de Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie? Kijk dan op de website van haskennistransfer.nl.

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is onderdeel van HAS Hogeschool en richt zich op de zakelijke markt. Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-,  milieu- en groene sector. Wie HAS Kennistransfer inschakelt, profiteert...


Lees meer over HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Onderwijsboulevard 221
5223 DE Den Bosch

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's