Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Den Bosch
5 maanden
   
Bedrijfsopleidingen
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Cursus Vleestechnologie - HAS Kennistransfer

Gezond, nieuw en duurzaam, dat is wat de hedendaagse consument wil. Vlees is een product dat zich hier bij uitstek voor leent. Maar wie wil innoveren, moet wél inzicht hebben in zowel de markt als product- en procesmatige aspecten van vlees. De cursus Vleestechnologie behandelt vleesverwerking in de breedste zin van het woord. Een nuttige basis.

Cursus Vleestechnologie - HAS Kennistransfer

De inhoud van de cursus

Theorie en praktijk vullen elkaar aan. Je leert alles over de processing en verwerking van vers vlees en vleesbereiding. Industriële productie staat daarbij centraal, met (bio)chemische, microbiologische en fysische achtergronden van vleesbereiding. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Sectororiëntatie primaire sector en wet- en regelgeving
  • Slachtprocessen, kleur en malsheid van het vlees en vleesproducten, vocht- en vetbinding
  • Chemische en microbiologische aspecten
  • Pekelen, verkleinen, roken, verhitten, koelen en vriezen
  • Fermenteren, samenstellen, coaten en verpakken
  • Het verlagen van zout- en vetgehalte van vleesproducten

Voor wie?

Je bent al werkzaam in de vleessector of bij toeleveranciers van kruiden, specerijen, aroma’s of machines. Je kent het vak dus, maar bent op zoek naar technologische verdieping in vlees(verwerking).

Ben je op zoek naar een cursus die je een basis biedt en je een betere gesprekspartner maakt, zonder de diepte in te gaan? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Basis Vleestechnologie. 

 

Diploma

De cursus wordt afgesloten met een toets. Een toets kan bestaan uit één of meerdere onderdelen en/of bestaan uit het inleveren van opdrachten. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat van de cursus Vleestechnologie.

Toelatingseisen

    • HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.

      MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel scheikunde als wiskunde.


      Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.

    Mocht je niveau van wiskunde en/of scheikunde niet voldoende zijn, dan bieden we de mogelijkheid om een Deficiëntiecursus Scheikunde of Cursus Rekenvaardigheid te volgen. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

    Daarnaast bieden we de cursus Basis Vleestechnologie, vleestechnologie in een notendop!

Kosten

Prijs cursus Vleestechnologie

Wil je meer weten over de kosten voor de cursus Vleestechnologie? Kijk dan op de website van haskennistransfer.nl

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is onderdeel van HAS Hogeschool en richt zich op de zakelijke markt. Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-,  milieu- en groene sector. Wie HAS Kennistransfer inschakelt, profiteert...


Lees meer over HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus Vleestechnologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Onderwijsboulevard 221
5223 DE Den Bosch

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Cursus Vleestechnologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
oktober 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.