Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Den Bosch
5 maanden
   
Bedrijfsopleidingen
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Cursus Zuiveltechnologie - HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

De consument verwacht niet anders: zuivelproducten zijn veilig, houdbaar en natuurlijk lekker. Maar er komt wel wat kijken bij de bereiding van zuivel, want bederf ligt altijd op de loer. Chemische, microbiologische en fysische aspecten spelen een rol bij productie, vervoer en opslag van zuivelproducten. In deze cursus leer je er alles over.

Cursus Zuiveltechnologie - HAS Kennistransfer

Inhoud van de cursus

De technologische achtergrond van zuivelproducten, -processen en grondstoffen staan in deze cursus centraal. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Introductie in de zuivelkunde: (hoofd)componenten van melk, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden
  • De zuivelsector in Nederland: bedrijven, producten, economie, consument en export
  • Processen: opslag, transport, standaardiseren, homogeniseren, verhitten, indampen
  • Bereidingsprocessen van dagverse en lang houdbare zuivelproducten
  • Fermentatief bereide zuivelproducten: yoghurt, probiotische melkproducten en (Goudse) kaas
  • Kwaliteitsaspecten waaraan zuivelproducten en –processen moeten voldoen
  • Actuele ontwikkelingen: processen – producten – gezondheid

Voor wie?

Werkzaam in de zuivel en bruisend van ambitie? Deze cursus is geschikt voor iedereen werkzaam in de zuivelsector – of verwante bedrijfstakken – die op zoek is naar technologische verdieping.

Ben je op zoek naar een cursus die je een basis biedt en je een betere gesprekspartner maakt, zonder de diepte in te gaan? Neem dan eens een kijkje bij de cursus All albout Milk, Basis Zuiveltechnologie.

Diploma

De cursus wordt afgesloten met een toets. Een toets kan bestaan uit één of meerdere onderdelen en/of bestaan uit het inleveren van opdrachten. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat van de cursus Zuiveltechnologie. 

Toelatingseisen

  • HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.
  • MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel scheikunde als wiskunde.
  • Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.


    Mocht je niveau van wiskunde en/of scheikunde niet voldoende zijn, dan bieden we de mogelijkheid om een Deficiëntiecursus Scheikunde of Cursus Rekenvaardigheid te volgen.

    Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.

    Ook bieden we de cursus All About Milk - Basis Zuiveltechnologie in een notendop aan!

Kosten

Prijs Cursus Zuiveltechnologie

Wil je meer weten over de kosten voor de Cursus Zuiveltechnologie? Kijk dan op de website van haskennistransfer.nl

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is onderdeel van HAS Hogeschool en richt zich op de zakelijke markt. Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-,  milieu- en groene sector. Wie HAS Kennistransfer inschakelt, profiteert...


Lees meer over HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cursus Zuiveltechnologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Onderwijsboulevard 221
5223 DE Den Bosch

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Cursus Zuiveltechnologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
oktober 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.