HBO Bachelor

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Hogeschool Leiden, In Leiden
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De Academische Pabo betekent een boeiende studie waarin praktijk en wetenschap samenkomen. De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Leiden en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Je ontwikkelt je tot een vakkundige basisschoolleraar en doet daarnaast ook wetenschappelijke kennis op over kinderen, opvoeding en onderwijs. 

De Academische Pabo biedt het beste van twee werelden: je ontwikkelt de professionele kwaliteiten die een leerkracht in het basisonderwijs nodig heeft én pedagogische deskundigheid in brede zin. Als leerkracht krijg je met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen te maken, zoals diversiteit en ontwikkelingsstoornissen van de leerlingen en contacten met de jeugdzorg. Je moet hierop kunnen inspelen. De Academische Pabo bereidt je hier goed op voor.

Diploma

Als je bent geslaagd voor de Academische Pabo krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.

Toekomstperspectief

Wie afstudeert aan de Academische Pabo is een professionele leerkracht en een academisch opgeleide pedagoog. Het onderwijs vraagt in toenemende mate naar leerkrachten die beschikken over extra theoretische kennis en academische vaardigheden. Met de afgeronde combinatiestudie Academische Pabo heb je dan ook uitstekende mogelijkheden om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goed onderwijs.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...

Lees meer over Hogeschool Leiden