Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Hogeschool Leiden
Samenvatting
Onderwijsinstelling: Hogeschool Leiden
Plaats: Leiden
Tijdsduur: 4 jaar
   
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
Studievorm: Voltijd

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

De Academische Pabo betekent een boeiende studie waarin praktijk en wetenschap samenkomen. De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Leiden en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Je ontwikkelt je tot een vakkundige basisschoolleraar en doet daarnaast ook wetenschappelijke kennis op over kinderen, opvoeding en onderwijs. 

De Academische Pabo biedt het beste van twee werelden: je ontwikkelt de professionele kwaliteiten die een leerkracht in het basisonderwijs nodig heeft én pedagogische deskundigheid in brede zin. Als leerkracht krijg je met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen te maken, zoals diversiteit en ontwikkelingsstoornissen van de leerlingen en contacten met de jeugdzorg. Je moet hierop kunnen inspelen. De Academische Pabo bereidt je hier goed op voor.

Twee diploma’s Academische Pabo

Als je bent geslaagd voor de Academische Pabo krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.

Toekomstmogelijkheden academische leraar basisonderwijs

Wie afstudeert aan de Academische Pabo is een professionele leerkracht en een academisch opgeleide pedagoog. Het onderwijs vraagt in toenemende mate naar leerkrachten die beschikken over extra theoretische kennis en academische vaardigheden. Met de afgeronde combinatiestudie Academische Pabo heb je dan ook uitstekende mogelijkheden om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goed onderwijs.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...


Lees meer over Hogeschool Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Errors
Optioneel
Optioneel

Contactgegevens Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN