HBO Bachelor

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hogeschool Leiden, In Leiden
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Onderzoek doen om ziekteverwekkers goed en snel op te sporen, zoeken naar oorzaken en oplossingen voor ernstige ziekten zoals kanker, reuma of aids of bijv. antibioticaresistentie. Tijdens de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ben je voornamelijk bezig met biologie in combinatie met andere bètavakken zoals bijvoorbeeld scheikunde. Je leert je hoe je zelf experimenten ontwerpt, uitvoert en resultaten analyseert. Een groot deel van je opleiding breng je door in de verschillende laboratoria, waarin alles aanwezig is dat je nodig hebt om tot nieuwe oplossingen te komen. 

Toekomstperspectief

Na een opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek kun je op allerlei plekken terecht. Denk aan werken in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, bij onderzoeksinstituten of de overheid. Waar je ook aan de slag gaat, jouw ideale werkplek als biomedisch analist is natuurlijk in het laboratorium. De campus van Hogeschool Leiden ligt centraal, midden in het Bio Science Park. Tijdens je opleiding kom je daardoor makkelijk in contact met bedrijven en instellingen uit jouw toekomstige vakgebied. Heb je eenmaal  jouw diploma op zak? Dan werk jij straks mee aan onderzoek naar de werking van medicatie in de patiënt of je doet een mutatie-analyse van kankercellen. Ook veredeling van planten en zaden en werken in de voedingsbranche behoren tot de mogelijkheden.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...

Lees meer over Hogeschool Leiden