HBO Automotive Business Management

IVA Driebergen
Samenvatting
Driebergen
3 jaar theoretisch + half jaar afstudeerfase
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Videopresentatie

Over deze opleiding

Automotive Business Management bij IVA Driebergen

Een hele mond vol. De term 'business management' zal je vast iets zeggen. Handel, economie, management en verkoop zitten logischerwijs in het pakket. Maar wat is nu automotive? 
Automotive is een verzamelnaam voor één van de grootste sectoren in de wereld. Werken in de autoverkoop, bij importeurs, fabrikanten, ontwerpstudio's en leasemaatschappijen, kortom alles wat met mobiliteit te maken heeft. Een fantastische, dynamische sector waar jij een uitstekende baan in kunt vinden. 

En er is meer... 

Niet iedereen die naar de IVA gaat, wil per se in de autobranche werken. Toch helpt de 'autosaus' de opleiding leuker en concreter te maken. Voor de één gewoon interesse, voor de ander een regelrechte passie! Het maakt niet uit of je nu veel of weinig van auto's weet, studeren met een onderwerp dat je interesseert zorgt altijd voor een beter resultaat. 

IVA Driebergen is al jaren dé toonaangevende business school op mbo- en hbo-niveau. Zoek jeeen opleiding met business, management, handel, verkoop of ondernemen, dan móet je een keer bij ons komen kijken

Hoe ziet deze automotive opleiding eruit?

In het propedeusejaar krijg je binnen acht weken een vrijblijvend studieadvies. Het tweede jaar is een mix van theorie en praktijk en biedt een breed vakkenpakket. In het derde jaar volgt verdieping in de vakken. Je specialiseert je in management en marketing. Vakken zijn o.a. international business, financieel management, marketing en kwaliteitszorg. In het vierde jaar ga je stage lopen voor een semester. Daarna begin je met het schrijven van een afstudeerscriptie.

Vergroot je  kansen op een baan met de hbo Automotive Business Management van IVA Driebergen!

Nadat je de opleiding hebt afgerond zijn de kansen groot dat je een leuke baan vindt. De hogeschool IVA begeleidt studenten na het afstuderen bij het vinden van werk. De afdeling Loopbaanadvies van IVA Driebergen helpt als bemiddelaar tussen twee zoekende partijen: de student die een baan zoekt en de werkgever die een medewerker zoekt.

Diploma

Welk diploma ontvang je na de hbo Automotive Business Management?

Als je afstudeert voor de opleiding hbo Automotive Business Management op de hogeschool IVA Driebergen dan ontvang je een hbo-diploma. Het diploma is 240 studiepunten en geregistreerd onder de naam ‘Hogere managementopleiding voor de mobiliteitsbranche’.

Toelatingseisen

Toelatingseisen hbo Automotive Business Management van IVA Driebergen

Om toegelaten te worden voor de opleiding hbo Automotive Business Management op IVA Driebergen moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

  • mbo niveau 4 (vakkenpakket dat toegang geeft tot een vergelijkbare HBO-opleiding)
  • havo
  • vwo

IVA Driebergen

IVA Driebergen - Business School met mbo- en hbo-opleidingen

IVA Driebergen is dé Business School op mbo- en hbo-niveau. De opleiding  van IVA Driebergen heeft twee rijkserkende studierichtingen: Automotive Business Management  Nautisch Business Management  Je krijgt een breed vakkenpakket met o.a.: economie, marketing, verkoop en techniek. De kleinschalige particuliere...


Lees meer over IVA Driebergen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in HBO Automotive Business Management en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens IVA Driebergen

IVA Driebergen

Hogesteeg 2a
3972 JT DRIEBERGEN

Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 5

Gebaseerd op 6 reviews

Tom

Super opleiding waarmee je zonder twijfel klaar bent voor de praktijk. Lessen worden gegeven door docenten die vaak zelf (nog) actief zijn in verschillende branches zodat veel informatie ook daadwerkelijk van de werkvloer komt. Daarnaast heerst er een bijzonder gemoedelijke maar professionele sfeer. Als je eenmaal het IVA-jasje aangetrokken ...

Toon meer
Casper

Momenteel zit ik in het tweede jaar van de HBO opleiding van de IVA Driebergen. De IVA is om een aantal redenen een uitstekende opleiding. Zo krijg je bijvoorbeeld les van docenten die bijna allemaal uit het bedrijfsleven komen. Dit zorgt ervoor dat ze de lesstof kunnen koppelen aan praktijkvoorbeelden wat het leren begrijpelijker en leuker maak...

Toon meer
Christiaan

De IVA is een geweldig leuke opleiding. Het is een business school met een automotive achtergrond, hierdoor heb je een bedrijfseconomische studie met een technische achtergrond waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. De IVA is een investering in de toekomst. Je hebt baanzekerheid, iets wat in de crisistijd niet vanzelfsprekend is. Al met al ...

Toon meer
Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over HBO Automotive Business Management? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen
Opleidingsscore
(5,0)
Gebaseerd op 6 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's