Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

WO Bachelor Theologie Klassiek

Protestantse Theologische Universiteit
Samenvatting
Amsterdam, Groningen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd/Deeltijd

Over deze opleiding

In de opleiding Theologie Klassiek kom je van alles te weten over de inhoud en achtergronden van de Bijbel. Er is aandacht voor de geschiedenis van de kerk en voor historische en hedendaagse ontwikkelingen in het joodse en christelijke gedachtegoed. 

De bachelor Theologie Klassiek is een brede opleiding die gericht is op de achtergronden van de Bijbel. Je leert deze lezen in de oorspronkelijke talen. De opleiding gaat over de geschiedenis van de kerk en voor historische en hedendaagse ontwikkelingen in het joodse en christelijke gedachtegoed. Daarbij wordt ook gekeken hoe dit gedachtegoed functioneert in andere culturen. Wat gebeurt er als je naar geloofszaken kijkt door de bril van een filosoof? Of van een pedagoog? En hoe sta je als student zelf te midden van al die posities? Deze vragen zijn voorbeelden van waar je je mee bezig houdt tijdens deze opleiding.

Er is ruimte om een deel van de bachelor te besteden aan een deelonderwerp waarin je je wilt verdiepen. Nieuw zijn keuzemodules over ‘Kunst en religie’ voor tweede- en derdejaars studenten. Ook is het goed mogelijk een deel van de opleiding Theologie Klassiek in het buitenland te volgen. De opleiding is een driejarige bachelor en wordt afgesloten met een bachelorexamen.

Protestantse Theologische Universiteit

Theologische bachelor- en masteropleidingen

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) is opgericht in januari 2007 als een zelfstandig onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De PthU is een instelling voor theologisch wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en kerkelijke en maatschappelijke dienstverlening. Het verzorgt de ambtsopleiding...


Lees meer over Protestantse Theologische Universiteit

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in WO Bachelor Theologie Klassiek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Protestantse Theologische Universiteit

Protestantse Theologische Universiteit

De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over WO Bachelor Theologie Klassiek? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's