Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Nijmegen
36 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

De driejarige Engelstalige master theologie bouwt voort op de bachelor theologie en leidt de student op tot een klassiek geschoolde vaktheoloog.

Het is een allround wetenschappelijke opleiding die vier hoofddomeinen omvat:

de studie van de bronteksten van jodendom en christendom,
de studie van de geschiedenis van kerk en theologie,
de studie van de systematische theologie,
de studie van de praktische theologie.

De studenten leren de centrale concepten en geloofspraktijken te doordenken om bij te kunnen dragen aan de uitvoering van de taken van de theologie in de hedendaagse wereld (m.n. wetenschap, kerk en samenleving). De bij de wetenschappelijke disciplines behorende vaardigheden worden op een zodanig niveau ingeoefend dat studenten in staat worden gesteld zich zelfstandig verder te ontwikkelen in één van de door hen gekozen specialisaties en in verder wetenschappelijk onderzoek.
De student kan in het laatste jaar ook kiezen voor de specialisatie geestelijke verzorging, religie en beleid of de 1e graads lerarenopleiding.

Kortom, enerzijds bestudeert de student de theologie in de volle breedte, en anderzijds wordt de student in de gelegenheid gesteld zich te specialiseren in één disciplinaire specialisatie.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5TOEFLpaperbased575TOEFLinternetbased90
Vooropleiding
Bachelorgraad in Theologie.

Diploma

MA

Evenementen

3/12/2020
Tijdens de Master Open Dag van donderdag 12 maart krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

11/28/2020
Tijdens de Master Open Dag van zaterdag 28 november krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

3/11/2021
Tijdens de Master Open Dag op donderdag 11 maart krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Radboud Universiteit Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...


Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Theologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

 Bekijk telefoonnummer
www.ru.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Theologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's