WO Master

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen - Filosofie

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil je na je studie Filosofie zelf voor de klas staan? Met deze educatieve master verdiep je je kennis van de filosofie; en leer je om die kennis over te brengen aan middelbare scholieren.

Tijdens deze master combineer je een inhoudelijk programma Filosofie met een programma van de lerarenopleiding.

De opleiding duurt twee jaar. Het eerste jaar richt je je vooral op de filosofische vakken en de scriptie. Daarnaast volg je een basiscursus didactiek en je loopt een oriënterende stage op een middelbare school. Hierdoor maak je kennis met de onderwijspraktijk en je leert zodoende of het iets voor je is om in het middelbaar onderwijs te werken.In het tweede jaar van de opleiding doe je vervolgcursussen vakdidactiek, onderwijskunde en je doet een onderwijskundig onderzoek. In de verdiepende stages op de middelbare school kom je voor de klas te staan met je eigen lessen filosofie.Als je klaar bent met de opleiding heb je niet alleen je kennis van de wijsbegeerte verdiept. Je hebt bovendien een eerstegraads lesbevoegdheid voor Filosofie in het voortgezet onderwijs (havo en vwo) behaald. Het is ook mogelijk om eerst volledig het programma van de eenjarige master Filosofie te doen en daarna in één jaar je onderwijsbevoegdheid halen. Kijk hier voor meer informatie over het eenjarige traject van de lerarenopleiding.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen - Filosofie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen