Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Dierenartsassistent

Terra MBO
Samenvatting
Emmen, Groningen, Meppel
4 jaar
   
MBO
BOL/BBL

Over deze opleiding

De opleiding Dierenartsassistente is een opleiding waar dieren een belangrijke rol spelen. Spelen huisdieren ook een belangrijke rol in jouw leven, en wil jij er je beroep van maken? Kies dan voor de MBO opleiding Dierenartsassistente.

Werken als dierenartsassistente is een veelzijdig beroep. Je bent niet alleen de rechterhand van de dierenarts. Je bent ook het aanspreekpunt voor de klanten, doet schoonmaakwerk, verwerkt na de behandeling alle gegevens zoals de diagnose en de medicatie in de computer. De dierenartsassistente vervult een belangrijke rol in de omgang met zowel mens als dier. Je bent het visitekaartje van de praktijk.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 4: Paraveterinaire ondersteuning (Dierenartsassistent paraveterinair)

Iets voor jou?

Wanneer je kiest voor de MBO opleiding Dierenartsassistente ben je geïnteresseerd in dieren en ga je graag met mensen om. Dat je tijdens die zorg af en toe flink vies wordt of een knauw kunt krijgen, maakt je niet uit.

Als dierenartsassistent heb je een verantwoordelijke taak: je assisteert de dierenarts bij zijn werk. Zo help je bij het maken van röntgenfoto’s, bij het afnemen van bloed en bij het maken van echo’s of het onder narcose brengen van dieren als ze geopereerd moeten worden. En is de arts er niet, dan moet jij eerste hulp kunnen verlenen. Naast de medische taken ben jij het eerste aanspreekpunt voor het baasje van het dier. Dat vraagt veel mensenkennis, want de nieuwe eigenaar van een pup voelt zich natuurlijk heel anders dan iemand die afscheid moet nemen van zijn huisdier. En natuurlijk zorg je dat de telefoon wordt aangenomen en dat de rekeningen worden verstuurd.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens je MBO opleiding Dierenartsassistente leer je hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en welk dier welke behandeling moet krijgen. Ook weet je van alles over ziekteverschijnselen en medicijnen die dieren soms nodig hebben. En natuurlijk kun je een zorgvuldige administratie voeren en zorgen dat je cliënten (mens en dier) altijd tevreden zijn.

De lessen van de MBO opleiding Dierenartsassistente bestaan uit theorielessen en het zelfstandig of in groepjes werken. Kies je voor de MBO opleiding Dierenartsassistente bij AOC Terra Groningen, dan ga je één dag in de week naar het dierenziekenhuis in Drachten. Hier leer je op onze eigen afdeling werken in een laboratorium en je werkt mee in het dierenziekenhuis. Kies je voor een opleiding bij MBO Emmen dan leer je de praktische vaardigheden in het Diergeneeskundig Centrum Zuid-Oost Drenthe (één ochtend in de week). 

Wil je tot dierenartsassistent worden opgeleid, dan volg je het eerste jaar algemene dierverzorging. In het tweede jaar start de specialisatie tot dierenartsassistent. Dit kan allemaal binnen de vier jaren van de opleiding. Je kunt ook met het diploma niveau 3 van de opleiding Dierverzorging doorstromen naar niveau 4 en kiezen voor de afstudeerrichting Dierenartsassistent.

Diploma

Als jij je diploma van de MBO opleiding Dierenartsassistente hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Afhankelijk van je voorkeur kom je terecht in een praktijk voor huisdieren, paarden of bijzondere dieren.

Na de MBO opleiding Dierenartsassistente zijn er ook doorstroommogelijkheden naar onder een HBO-opleidingen bijvoorbeeld Diergezondheid & Dierwelzijn en Diermanagement.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Dierenartsassistente te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig op niveau 4. Je hebt een diploma gemengde of theoretische leerweg.

Terra MBO

Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...


Lees meer over Terra MBO

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Dierenartsassistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Terra MBO

Postbus 17
9700 AA Groningen


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Dierenartsassistent? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.