Land, Water & Milieu

Terra MBO, In Assen (+2 locations)
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de MBO opleiding Land, Water en Milieu leer je alles wat je nodig hebt als beroepsbeoefenaar in deze drie gebieden. Zie jij iets in een toekomst in MBO Land, Water en Milieu? Voor deze opleiding heb je lef nodig, zelfstandigheid en technisch inzicht. Kun je daarbij ook goed organiseren en samenwerken? Ben jij graag buiten actief? Dan is de MBO opleiding Land, Water en Milieu een uitdaging voor jou.

De MBO opleiding Land, Water en Milieu wordt aangeboden op niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar) en niveau 4 (3 jaar). Ook is het mogelijk om de deeltijdopleiding (BBL) te volgen, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een baan hebt in de milieuwereld.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 2: Natuur en groene ruimte 2 (Medewerker buitenruimte)
  • Niveau 3: Natuur en groene ruimte 3 (Vakbekwaam medewerker land, water en milieu)
  • Niveau 4: Natuur en groene ruimte 4 (Manager natuur en recreatie)

Iets voor jou?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als medewerker Land, Water en Milieu? Dan vind je het vast leuk om buiten te werken. Je hebt ook een collegiale instelling, omdat je bij veel projecten samen moet werken. Je maakt projectplanningen, zorgt dat iedereen goed kan samenwerken en dat de klant tevreden is. Jij bent in staat zelfstandig de juiste oplossingen te vinden voor problemen en je laat je niet uit het veld slaan als het even tegenzit. Zie je dit wel zitten?

Dan is de MBO opleiding Land, Water en Milieu echt iets voor jou!

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de MBO opleiding Land, Water en Milieu leer je landmeten met precisieapparatuur. Ook leer je grote machines te gebruiken en te onderhouden. Naast de praktijkvakken krijg je ook nog theoretische vakken, zoals bodemkunde, economie en communicatieve vaardigheden. Op niveau vier van de MBO opleiding Land, Water en Milieu krijg je vooral te maken met managementvakken en vakken als landinrichting, milieutechniek en leer je milieutechnisch onderzoek doen. Bovendien krijg je les in vakgerichte computerprogramma's.

Diploma

Als je je MBO diploma Land, Water en Milieu hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Je kunt kiezen voor een bestaan als milieumedewerker, landinrichter, bodembeheerder, weg- en waterbeheerder, cultuurtechnicus. Met een diploma niveau 2 op zak, kun je ook doorstromen naar niveau 3 en daarna naar niveau 4. Volg je een niveau 4 opleiding, dan kun je ook doorleren aan het HBO. Met een MBO opleiding Land, Water en Milieu is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Land, Water en Milieu te kunnen volgen, heb je de volgende vooropleiding nodig:

  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 4: diploma VMBO gemengde leerweg of theoretische leerweg

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Land, Water & Milieu en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO