Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Trimmer Gezelschapsdieren

Terra MBO
Samenvatting
Groningen
3 jaar
   
MBO
BOL/BBL

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding Trimmer Gezelschapsdieren leer je vooral hoe je ervoor zorgt dat dieren er piekfijn uit zien. Want niet alleen mensen hebben af en toe behoefte aan een bezoekje aan de kapper, schoonheidsspecialiste of manicure. Dieren ook.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 3: Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren (Trimmer)

Iets voor jou?

De MBO opleiding Trimmer Gezelschapsdieren is iets voor jou als je het leuk vindt dat de hond goed verzorgd de trimsalon verlaat en goed op de hoogte bent van de laatste trends in hondenland.

Je houdt je op de hoogte van de modellen en de nieuwe producten die uitkomen. Jij voert onder meer professioneel een vachtdeterminatie en vachtbehandeling uit, wast de vacht, knipt nagels en reinigt oren en ogen. Ook geef je de klant advies over de verbetering van verzorging, conditie van de huid en haren. En wanneer een dier meedoet aan een keuring, dan weet jij het show klaar te maken.

Natuurlijk heb je altijd oog voor de veiligheid en het welzijn van de dieren. Contact met klanten en opdrachtgevers gaat je makkelijk af. Bij gezondheidsproblemen heb je een adviserende rol en verwijs je door naar de dierenarts met wie je goede contacten onderhoudt. Je bent de professional die nauw contact heeft met de eigenaar en je geniet zijn/haar vertrouwen.

Spreekt dit je aan? Dan is de MBO opleiding Trimmer Gezelschapsdieren echt iets voor jou!

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

In de driejarige MBO opleiding Trimmer Gezelschapsdieren leer je, naast algemene dierverzorging, aan de hand van vachttypes de hond/kat vakkundig te verzorgen. Je leert zelfstandig je dagen in te plannen en je zorgt voor je eigen reclame, zodat je binnen korte tijd een goed lopende zaak opbouwt. Natuurlijk kun je je werkzaamheden goed organiseren en een zorgvuldige administratie voeren.

Technieken als knippen, effileren, plukken en scheren zijn voor jou geen vreemde woorden meer. Je klantenbinding en naar de rasstandaard trimmen onderscheiden jou van de concurrentie. Je bent een dierenliefhebber en ondernemer met stijl.

Diploma

Na de MBO opleiding Trimmer Gezelschapsdieren ben je in staat om een eigen zaak te starten en te runnen. Ook is het mogelijk om een baan te krijgen bij een grote dierenspeciaalzaak of trimsalon.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Trimmer Gezelschapsdieren te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig op niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.

Terra MBO

Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...


Lees meer over Terra MBO

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Trimmer Gezelschapsdieren en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Terra MBO

Postbus 17
9700 AA Groningen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Trimmer Gezelschapsdieren? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.