Tuinbouw

Terra MBO, In Eelde
Tijdsduur
1 tot 3 jaar
Studievorm
BBL
Tijdsduur
1 tot 3 jaar
Studievorm
BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding Tuinbouw is een MBO opleiding voor ambitieuze mensen met groene vingers. Een MBO opleiding op het gebied van Tuinbouw die past bij Nederland.

Nederland is wereldleider in het produceren en verhandelen van tuinbouwproducten. In het noorden van Nederland is de tuinbouw een snel groeiende sector. Deze kassencomplexen voldoen aan de modernste eisen qua milieu- en energiebeheer.

De MBO opleiding Tuinbouw wordt aangeboden als deeltijdopleiding (BBL) op niveau 1/entreeopleding (1 jaar), niveau 2 (2 jaar), niveau 3 (3 jaar). Je gaat één dag in de week naar school en hebt daarnaast een baan in de tuinbouw. Na de MBO opleiding Tuinbouw ben jij klaar voor deze boeiende branche.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1 / Entreeopleiding: Minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: Teelt 2/3 (Medewerker teelt)
  • Niveau 3: Teelt 2/3 (Vakbekwaam medewerker teelt)

Iets voor jou?

Je leert alles over gewassen, bestrijding van ongedierte en natuurlijk van de ideale omstandigheden voor een rijke oogst (bemesting en klimaat). Ook het verwerken van een product, zelfs tot en met de marketing en verkoop aan de consument, hoort erbij. In de tuinbouw werken mensen met groene vingers, maar ook mensen met een talenknobbel, handelaren, techneuten en mensen die alles weten van logistiek. Een boeiende wereld met toekomst. Je moet wel bereid zijn om hard te werken.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de MBO opleiding Tuinbouw leer je van alles over de planten, bollen, groenten of fruitsoorten waar je later mee aan de slag gaat en over de apparatuur die je daarbij gebruikt (Denk aan oogstmachines, maar ook sproeiers om je avocado’s vochtig te houden).

De tuinbouw is altijd in beweging, tijdens je MBO opleiding Tuinbouw en in je latere beroep zul je dan ook goed op de hoogte moeten blijven. Het is een praktijkgerichte opleiding die je ook in aanraking brengt met de verzorging, het oogsten en sorteren van gewassen. Ook moeten deze gewassen geplukt worden.

Bezoek website

Diploma

Als je je diploma van de MBO opleiding Tuinbouw hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Je kunt kiezen voor een bestaan als kweker, kwaliteitscontroleur, veilingmeester en productmanager.

Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk. Met een diploma niveau 2 op zak, kun je ook doorstromen naar niveau 3 van de MBO opleiding Tuinbouw.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Tuinbouw te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
  • Niveau 3: diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Tuinbouw en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO