Zorg & Leefomgeving

Terra MBO, In Emmen
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding Zorg en Leefomgeving is voor mensen die iets voor een ander willen betekenen. Voor mensen die zorgbehoevend zijn.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 4: Zorg, natuur en gezondheid (ondernemer zorgbedrijf dier)
  • Niveau 4: Zorg, natuur en gezondheid (ondernemer zorgbedrijf plant)

Iets voor jou?

Na de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving combineer je werken op een bedrijf met de zorg voor mensen die deze extra zorg en begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld op een zorgboerderij. Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan en veel geduld hebben. Je hebt dus niet alleen groene vingers, maar vooral een brede schouder en een luisterend oor! Buiten werken, dieren verzorgen en samen bezig zijn. Als werkbegeleider op een zorgboerderij zorg je ervoor dat jouw mensen zich prettig voelen. Je organiseert hun werkzaamheden en begeleidt ze daarbij. Voor onverwachte problemen heb jij de juiste oplossing.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Kies je voor de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving, dan leer je hoe je mensen moet begeleiden die zorg nodig hebben. Ook leer je over hun omstandigheden en condities. Daarnaast leer je een bedrijf runnen met alles erop en eraan. Denk aan plannen, planten en dieren verzorgen, zaaien, oogsten en ga zo maar door.

Na de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving weet jij alles over de natuur en haar positieve invloed op het welzijn van mensen.

Diploma

Als je je diploma hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bestaan als werkbegeleider zorgbedrijf. Je kunt ook doorleren aan het HBO. Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 4: diploma VMBO gemengde leerweg en theoretische leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Zorg & Leefomgeving en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO