Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Zorg & Leefomgeving

Terra MBO
Samenvatting
Emmen
3 jaar
   
MBO
BOL

Over deze opleiding

De opleiding Zorg en Leefomgeving is voor mensen die iets voor een ander willen betekenen. Voor mensen die zorgbehoevend zijn.

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 4: Zorg, natuur en gezondheid (ondernemer zorgbedrijf dier)
  • Niveau 4: Zorg, natuur en gezondheid (ondernemer zorgbedrijf plant)

Iets voor jou?

Na de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving combineer je werken op een bedrijf met de zorg voor mensen die deze extra zorg en begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld op een zorgboerderij. Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan en veel geduld hebben. Je hebt dus niet alleen groene vingers, maar vooral een brede schouder en een luisterend oor! Buiten werken, dieren verzorgen en samen bezig zijn. Als werkbegeleider op een zorgboerderij zorg je ervoor dat jouw mensen zich prettig voelen. Je organiseert hun werkzaamheden en begeleidt ze daarbij. Voor onverwachte problemen heb jij de juiste oplossing.

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Kies je voor de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving, dan leer je hoe je mensen moet begeleiden die zorg nodig hebben. Ook leer je over hun omstandigheden en condities. Daarnaast leer je een bedrijf runnen met alles erop en eraan. Denk aan plannen, planten en dieren verzorgen, zaaien, oogsten en ga zo maar door.

Na de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving weet jij alles over de natuur en haar positieve invloed op het welzijn van mensen.

Diploma

Als je je diploma hebt gehaald, kun je natuurlijk gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bestaan als werkbegeleider zorgbedrijf. Je kunt ook doorleren aan het HBO. Met een groene MBO-opleiding is dus veel mogelijk.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Zorg en Leefomgeving te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig.

  • Niveau 4: diploma VMBO gemengde leerweg en theoretische leerweg.

Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...


Lees meer over Terra MBO

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Zorg & Leefomgeving en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Terra MBO

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Zorg & Leefomgeving? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's