WO Bachelor

Filosofie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De UvA heeft een lange traditie in het opleiden van filosofen. Jaarlijks starten er meer dan honderd studenten met de bachelor Filosofie. De opleiding is daarmee een van de grootste van Nederland.

In de bachelor Filosofie leer je nadenken over wat bijvoorbeeld eigen is aan het menselijk bestaan. Is dat rationaliteit, lichamelijkheid of een combinatie van beide? En wat is 'bestaan' eigenlijk? Wat is 'zijn'? Soms merken we pas dat we bepaalde ideeën hebben als iemand ons erop wijst dat we van veronderstellingen uitgaan die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Een filosoof heeft er plezier in systematisch op zoek te gaan naar dit soort verborgen aannames.
De studie legt veel nadruk op lezen, nadenken, schrijven en discussiëren. Je bestudeert ideeën en theorieën van filosofen, en de reacties van andere hierop. Docenten staan open voor de eigen ideeën van studenten en zij krijgen veel ruimte om deze binnen de opleiding vorm te geven. De UvA-opleiding Filosofie is trots op haar Spinoza-leerstoel: ieder jaar geeft een filosoof van groot internationaal aanzien bij ons een semester lang onderwijs. Voor studenten is dit een unieke kans om colleges te volgen bij professoren afkomstig van buitenlandse topuniversiteiten.
Na de bachelor Filosofie kun je aan de UvA blijven en kiezen voor de 1-jarige master Filosofie en verschillende 1- en 2-jarige Engelstalige masters in Philosophy.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filosofie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam