Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Universiteit van AmsterdamUniversiteit van Amsterdam 2Universiteit van Amsterdam 4

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in de Agnietenkapel.

De UvA is één van de grootste Nederlandse universiteiten en behoort tot de grote algemene universiteiten in Europa. De Universiteit van Amsterdam heeft een heleboel academische opleidingen, bijna alle studierichtingen kunnen er gevolgd worden.

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De universiteit telt zo'n 30.000 studenten en heeft zeven faculteiten:

  • Faculteit Economie en Bedrijfskunde
  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Faculteit der Geneeskunde (AMC-UvA)
  • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
  • Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid
  • Faculteit der Tandheelkunde

UvA - Ontwikkeling & Specialisering

De Universiteit van Amsterdam is verspreid over de stad in ongeveer 65 historische en moderne gebouwen en daardoor een geïntegreerd onderdeel van Amsterdam. De komende jaren gaat de universiteit het aantal locaties terugbrengen en worden gerelateerde wetenschappelijke disciplines samengevoegd: alfa, bèta, gamma, medisch; in volgorde op het Binnengasthuisterrein, in de Watergraafsmeer (Science Park), op het Roeterseiland en in Amsterdam Zuidoost.

Het Science Park Amsterdam wordt ontwikkeld tot internationaal kenniscentrum met onderzoeksinstituten als het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), het FOM-instituut voor Atoom- en Molecuulfysica (AMOLF), SARA Reken- en Netwerkdiensten en het Nationaal Instituut voor subatomaire fysica (NIKHEF).

Top universiteit op internationaal niveau

Het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit behoort op veel gebieden tot de internationale top. Medewerkers van de UvA publiceren ongeveer 7.500 wetenschappelijke artikelen per jaar. De verschillende onderzoekprogramma's zijn gedeeltelijk multidisciplinair en gericht op maatschappelijke vraagstukken.

Om staf en studenten de kans te geven om hun talenten op de best mogelijke manier te ontwikkelen, wil de universiteit een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving bieden. De Universiteit van Amsterdam heeft een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving waardoor er een creatief, internationaal en kritisch klimaat heerst.


Toon alle opleidingen van Universiteit van Amsterdam

Opleidingen - Universiteit van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Universiteit van Amsterdam en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Errors
Optioneel
Optioneel

Contactgegevens Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam

Spui 21
1012 WX Amsterdam