WO Bachelor

Griekse en Latijnse taal en cultuur

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De klassieke wereld blijft inspireren. In de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur ontdek je waarom.

Tijdens de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur leer je het Grieks en Latijn goed beheersen en bestudeer je de geschiedenis, archeologie en filosofie van de oudheid. Je leest auteurs als Homerus, Plato, Euripides, Cicero, Caesar en Ovidius. Hierdoor maak je kennis met een wereld die vaak verbazingwekkend veel overeenkomsten vertoont met de onze. Zo worstelden de Grieken en Romeinen bijvoorbeeld ook met integratie, religieuze tolerantie, liefde en verdriet.
De bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam is kleinschalig. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele begeleiding door docenten en maak je gemakkelijk contact met je medestudenten. Bovendien bevindt de opleiding zich in het centrum van Amsterdam.
Na je bachelor Grieks en Latijn kun je kiezen uit diverse, soms Engelstalige, masters. Je medestudenten komen vaak uit alle delen van de wereld. Uiteraard kun je ook zelf een deel van je studie in het buitenland volgen. De opleiding heeft diverse uitwisselingsprogramma's met goede buitenlandse universiteiten.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Griekse en Latijnse taal en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam