WO Bachelor

Hebreeuwse taal en cultuur

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de bachelor Hebreeuwse taal en cultuur leer je de taal en maak je kennis met de godsdienst en cultuur van het Jodendom.

Het Hebreeuws en de Joodse cultuur hebben een bewogen geschiedenis. Een geschiedenis die zich kenmerkt door de diaspora, de verspreiding van de Joden over het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Amerika. Overal namen de Joden lokale gebruiken over, zonder daarbij hun religieuze tradities wezenlijk te veranderen. En hoewel ze overal de taal van hun omgeving gingen spreken, bleef het Hebreeuws een centrale rol vervullen in de Joodse cultuur.
Dit maakt de studie Hebreeuwse taal en cultuur bij uitstek interessant. Zeker in Amsterdam, vanoudsher het centrum van het Joodse leven in Nederland. Amsterdam bezit belangrijke bibliotheekcollecties, zoals die van de Ets Haim/Livraria Montezinos en de Bibliotheca Rosenthaliana.
De Universiteit van Amsterdam heeft al drie eeuwen lang een traditie op het gebied van de Semitische talen Hebreeuws en Arabisch. De bachelor Hebreeuse taal en cultuur biedt een wisselwerking tussen wetenschap, maatschappij en cultuur en de academische bestudering daarvan.
De opleiding bevindt zich in het centrum van Amsterdam.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hebreeuwse taal en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam