WO Master

Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en kunstzinnige vorming

Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je volgt deze master na afronding van je vakmaster. Met een eerstegraads lesbevoegdheid mag je les geven op alle niveaus van het voortgezet onderwijs en in het hoger onderwijs.

Kunstvakken in het onderwijs zijn tegenwoordig breed van karakter, dat maakt het mogelijk voor studenten in kunstgeschiedenis èn aanverwante vakken - zoals theaterwetenschappen, media en cultuur en algemene cultuurwetenschappen - om bij de Interfacultaire Lerarenopleidingen van de UvA een bevoegdheid voor docent Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen te behalen.

Leerlingen inspireren voor kunst lijkt misschien moeilijk, maar uit ervaringen van leraren-in-opleiding blijkt telkens weer hoe goed zij in staat zijn juist vanuit hun academische achtergrond een goede vertaalslag te maken naar leerlingen die daardoor werkelijk geïnteresseerd raken in kunst en cultuur. Leerlingen willen dan opeens informatie over vervolgopleidingen in de kunst. Of ze stellen verrassende vragen over kunstwerken die zij in de les gezien hebben; soms komen ze daar twee jaar later zelfs nog op terug. Of je komt als docent je oud-leerlingen van ckv opeens weer tegen in de concertzaal of in het museum.

Zelf kunnen genieten van kunst is al een voorrecht. Om anderen met andere ogen naar kunst te laten kijken en hen daarvan te leren genieten is absoluut fantastisch!

Meer informatie

Diploma

MA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en kunstzinnige vorming en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam