WO Bachelor

Nieuwgriekse taal en cultuur

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Griekenland is een land van eeuwenoude tradities, van poëzie en levendige politieke discussies. Een land tussen Oost en West met een veelbewogen geschiedenis.

In deze bachelor leer je de Nieuwgriekse taal en cultuur grondig kennen: van Homerus tot de 20ste-eeuwse dichters Kavafis en Seferis, van het klassieke Athene tot de moderne hoofdstedelijke metropool, van de geïnspireerde taal van de evangelisten tot de levendige debatten van de huidige Grieken.
In de UvA-bachelor Nieuwgriekse taal en cultuur leer je Nieuwgrieks spreken, lezen en verstaan en maak je kennis met de cultuurvormen, literatuur en historische achtergronden en ontwikkelingen van het moderne Griekenland en Cyprus. Bij taalverwerving ligt het accent op de actieve taalbeheersing (spreken, schrijven en ook vertalen). Bij taalkunde maak je kennis met de moderne taalkunde. Daarnaast volg je colleges Nieuwgriekse letterkunde, waarbij de literatuur van de negentiende en twintigste eeuw voorop staat.
De UvA beschikt over een van de rijkste bibliotheken Nieuwgrieks in West-Europa. De opleiding is kleinschalig en kent een informele sfeer. Binnen je bachelor is er vrije keuzeruimte die je kunt benutten om een periode in Griekenland te studeren.
Na je bachelor kun je aan de UvA blijven en kiezen voor een mastersprogramma op het gebied van taalkunde of literatuur.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Nieuwgriekse taal en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam