WO Master

Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding MSc

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De UvA is de enige universiteit die de mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding aanbiedt. In deze mastertrack houd je je op een professionele manier bezig met vragen uit de opvoedingspraktijk.

Er is grote behoefte aan preventie en hulp voor jeugd binnen gezinnen, in de kinderopvang, op scholen en in het publieke domein. De mastertrack Preventieve jeugdhulp en opvoeding leidt je op om op een academisch verantwoorde manier pedagogische vraagstukken in verschillende beroepsvelden op te lossen. Speciale aandacht gaat uit naar situaties waarin door opvoeders, instellingen of overheden acties ondernomen moeten worden om de ontwikkelingskansen van de jeugd te vergroten en om problemen bij kinderen en jongeren te voorkomen, te signaleren of op te lossen.

In het masterprogramma ontwikkel je zowel op beleids- als praktijkniveau professionele adviezen. Deze adviezen worden ook daadwerkelijk in de praktijk geïmplementeerd. Zo kun je ervoor zorgen dat problemen als onderwijsachterstanden, kindermishandeling of jeugddelinquentie tijdig worden gesignaleerd en opgelost. Theorie en praktijk zijn binnen deze master zeer nauw met elkaar verbonden. De masteropleiding Preventieve jeugdhulp en opvoeding is een track binnen de master Pedagogische wetenschappen.

Diploma

MSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding MSc en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam