Samenvatting
Amsterdam
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

In de Bachelor Politicologie onderzoek je de machtsverhoudingen binnen en tussen samenlevingen en de nationale en internationale processen die daaraan ten grondslag liggen.

In de Bachelor Politicologie onderzoek je de machtsverhoudingen binnen en tussen samenlevingen en analyseer je maatschappelijke problemen en de manier waarop daarvoor op allerlei niveaus oplossingen worden gezocht: van lokaal en nationaal tot inter- en transnationaal niveau. De 21e eeuw brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt om studenten met een internationale blik. Mondiale problemen zoals de economische crisis, de klimaatcrisis, de bevolkingsexplosie en nieuwe golven van migratie, vragen om een multidisciplinaire blik en creatieve en doordachte oplossingen. Als je Politicologie studeert, begeef je je midden in deze maatschappelijke vraagstukken. Maar misschien ben je ook geïnteresseerd in uitdagingen dichter bij huis. De verzwakkende partijpolitiek, het ontstaan van nieuwe actoren in de politieke arena, nieuwe scheidslijnen zoals opleidingsniveau, de staat van de democratie en de groter wordende rol van media in de politiek; het zijn allemaal uitdagende vraagstukken waar politicologiestudenten zich over buigen. De studie Politicologie biedt je de kennis en mogelijkheid om deze 21e eeuwse problematiek te bestuderen.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Universiteit van Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...


Lees meer over Universiteit van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Politicologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam

Spui 21
1012 WX Amsterdam


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Politicologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's