WO Bachelor

Politicologie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de Bachelor Politicologie onderzoek je de machtsverhoudingen binnen en tussen samenlevingen en de nationale en internationale processen die daaraan ten grondslag liggen.

In de Bachelor Politicologie onderzoek je de machtsverhoudingen binnen en tussen samenlevingen en analyseer je maatschappelijke problemen en de manier waarop daarvoor op allerlei niveaus oplossingen worden gezocht: van lokaal en nationaal tot inter- en transnationaal niveau. De 21e eeuw brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt om studenten met een internationale blik. Mondiale problemen zoals de economische crisis, de klimaatcrisis, de bevolkingsexplosie en nieuwe golven van migratie, vragen om een multidisciplinaire blik en creatieve en doordachte oplossingen. Als je Politicologie studeert, begeef je je midden in deze maatschappelijke vraagstukken. Maar misschien ben je ook geïnteresseerd in uitdagingen dichter bij huis. De verzwakkende partijpolitiek, het ontstaan van nieuwe actoren in de politieke arena, nieuwe scheidslijnen zoals opleidingsniveau, de staat van de democratie en de groter wordende rol van media in de politiek; het zijn allemaal uitdagende vraagstukken waar politicologiestudenten zich over buigen. De studie Politicologie biedt je de kennis en mogelijkheid om deze 21e eeuwse problematiek te bestuderen.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Politicologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam