WO Master

Nederlandse letterkunde en het literaire veld

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In deze master word je opgeleid tot specialist op het gebied van de Nederlandse literatuur.

In de master Nederlandse Letterkunde en het literaire veld leer je Nederlandse teksten uit heden en verleden zelfstandig te bestuderen en te analyseren. Daarbij betrek je zowel de literairhistorische context als het geheel van literaire instituties dat we het literaire veld noemen. Je breidt je kennis uit van de rol die literaire teksten in onze maatschappij vervuld hebben en nog altijd vervullen bij waardeoverdracht, in het cultureel debat en bij identiteitsvorming. Je bereidt je daarmee voor op beroepen waarin deze processen een belangrijke rol spelen, zoals in het onderwijs en bij uitgeverijen en culturele instellingen.

Het masterprogramma bestaat uit een goede combinatie van literair-historistische, literair-theoretische en toepassingsgerichte onderdelen. Je leert Nederlandse teksten in hun internationale en maatschappelijke context te plaatsen en bestudeert wat zij ons zeggen over de maatschappij en cultuur waarin ze (zijn) ontstaan. Je leert onderzoek doen naar lezen en literaire instituties en bekijkt hoe je die onderzoeksresultaten in de praktijk kunt toepassen.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam