WO Master

Pedagogische wetenschappen

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe ontwikkelt een kind of jongere zich optimaal? Bestaat het ideale onderwijssysteem? Als masterstudent Pedagogische wetenschappen ga je diep in op pedagogische vraagstukken.

Pedagogiek gaat over opvoeden, ontplooiing en onderwijs. Je houdt je bezig met kinderen en jongeren: hun cognitief, sociaal en emotioneel functioneren en de rol van hun brein. Ook kijk je naar hun lichamelijke en mentale ontwikkeling en naar de omgeving waarin ze opgroeien. Je benadert opvoeding en onderwijs vanuit verschillende wetenschappelijke theorieën en kijkt kritisch naar methoden die in de praktijk worden toegepast.

Aan de VU draait studeren om breed wetenschappelijk inzicht en om praktische vaardigheden. Zo leer je denken én doen. Je specialiseert je in een van de twee trajecten (Orthopedagogiek of Onderwijs en Innovatie) en krijgt veel mogelijkheden om jouw individuele talenten te ontplooien. Als pedagoog heb je een belangrijke maatschappelijke rol. Pedagogische vraagstukken raken persoonlijke levens en bepalen voor een groot deel de toekomst van nieuwe generaties.

Kortom: Word specialist in opvoeding, onderwijs en talentontwikkeling met de master Pedagogische wetenschappen.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam