WO Bachelor

Bèta-gamma

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bèta-gamma beperkt zich niet tot één vakgebied, maar combineert elementen van exacte wetenschappen, sociale wetenschappen, economie en filosofie.

De bachelor Bèta-gamma van de Universiteit van Amsterdam is uniek in Nederland. In het eerste jaar krijg je een combinatie van bèta- en gammavakken. In het tweede en derde jaar kies je een specialisatie (major) binnen een vakgebied en blijf je interdisciplinair bezig met themavakken en onderzoek.

Bèta-gamma vormt de combinatie van breedte en diepgang en de integratie van verschillende disciplines. Het uitgangspunt van de opleiding is dat complexe problemen niet vanuit één vakgebied kunnen worden opgelost. Of je nu onderzoek doet de vorming van eiwitten, de werking van het brein, nieuwe energiebronnen, financiële stabiliteit, vergrijzing of de kwaliteit van leven, de schaal en eigenschappen van deze studies zijn grensoverschrijdend.

Bij Bèta-gamma vind je veel gelijkgestemde gemotiveerde medestudenten die houden van discussiëren en filosoferen. De meerwaarde van Bèta-gamma is dat je een brede basiskennis ontwikkelt in verschillende vakgebieden én dat je wordt opgeleid tot specialist in een door jou gekozen wetenschap. Je kunt zo beter communiceren met andere specialisten, om samen bij te dragen aan het oplossen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bèta-gamma en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam