Studeren in Duitsland

Studeren in Duitsland

Studeren in Duitsland

Duitsland kent vele gezichten, van fascinerende landschappen tot inspirerende kunst en culture omgevingen en een moderne economie die behoort tot de beste van de wereld. Duitsland heeft altijd in de vooraan gestaan met betrekking tor technologische vooruitgang en innovatieve uitvindingen. Als je ervoor kiest om te studeren in Duitsland, dan leer je meer over de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends binnen het specifieke onderwerp dat je hebt gekozen. De rijke geschiedenis en cultuur maken van Duitsland een spannende en gunstige plek om te wonen en te studeren. Kom naar Duitsland en maak kennis met een boeiend land, dat midden in het hart van Europa ligt.

Ga naar Educations.com en bekijk de opleidingen in Duitsland 

Over Duitsland

Duitsland is het tweede grootste land, op basis van het bevolkingsaantal, in Europa en ligt in het centrum van het continent met maar liefst negen aangrenzende Europese landen. Het feit dat elk jaar bijna tien procent van de 1,8 miljoen internationale studenten voor een studie in Duitsland kiest, impliceert dat het land iets bijzonders te bieden heeft.

Het Duitse landschap is zeer gevarieerd, het strekt zich uit van de kust in het noorden naar de groene heuvels in het midden tot aan de Alpen in het zuiden. Duitsland was vroeger verdeeld in kleinere provincies, daarom heeft het land een heleboel verschillende grote en belangrijke steden met ieder eigen lokale tradities en kenmerken.

In het zuidwesten vind je prachtige steden als Freiburg, Heidelberg en Tübingen. En in het westen de steden Bonn, Düsseldorf en Keulen met Franse invloeden - om er maar een paar te noemen.

De levensstandaard in Duitsland is een van de hoogste ter wereld. Dit is in belangrijke mate een gevolg van de succesvolle Duitse industrie. De auto producerende industrie in Duitsland is bijvoorbeeld een van de grootste ter wereld. Het financiële centrum van het land, en die van de hele Europese Unie, is te vinden in Frankfurt, een echte kosmopolitische stad met de grootste luchthaven van Europa.

Wil je een glimp opvangen van de Duitse volkstradities en de cultuur dan is München echt dé plek om naar toe te gaan. Hoewel het een van de duurste steden in Europa is, is de 800-jaar oude stad een bezoek meer dan waard. Mis niet het wereldberoemde Oktoberfest, dat eind september begint en tot de eerste week van oktober duurt.

Opleidingen in Duitsland

De grote diversiteit van het onderwijs dat wordt aangeboden is een goede reden om te gaan studeren in Duitsland. Lees meer over de verschillende soorten hogere onderwijsinstellingen in Duitsland en we hebben enkele praktische tips voor iedereen die van plan is om er te gaan studeren.

Klik hier en vind jouw opleiding in Duitsland

Zoek je meer informatie over studeren in het buitenland?

>> Bekijk alle opleidingen, universiteiten en landen op Educations.com


Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!