Studeren in Londen

Luxe studentenleven in Londen

Het maakt eigenlijk niet uit waarin je geïnteresseerd bent, er is altijd wel een reden te bedenken om van Londen te houden. De stad is een metropolische smeltkroes van verschillende culturen, muziekstromingen en invloeden. Elk deel van de stad is een stad op zich, met ieder zijn eigen unieke sfeer.

Westminister is waar de regering is gevestigd en dit is het gebied waar je de beroemde bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Buckingham Palace, The Palace of Westminster en Westminster Abbey kunt bezoeken. Rond Leicester Square vind je West End met Chinatown, Trafalgar Square en Piccadilly Circus. Oxford Street en Regent Street biedt een aantal van de meest populaire winkels van Londen in het hogere segment. Soho is het populaire West-Londen en hier vind je de grootste concentratie van trendy nachtclubs en bars. De omgeving is nauw verbonden met de geschiedenis van enkele grote rock bands; de Rolling Stones gaven hier hun eerste live concert en The Sex Pistols hebben in Soho gewoond. De Covent Garden is een gezellige buurt met smalle straatjes vol met boetieks, restaurants en bars. Op de Covent Garden Market Piazza is een grote overdekte markt waar je alles vind van voedsel tot kleding.

Het Londense Notting Hill is beroemd om zijn witte en kleurrijke huizen en ’s werelds grootste antiekmarkt in de straat van Portobello Road. Op de markt vind je een groot aanbod van antieke voorwerpen en objecten van nieuwe up-coming designers in Londen. Bezoek zeker ook de boerenmarkt in Notting Hill om biologische fruit, vruchtensappen, zuivelproducten en vlees te kopen.

Mayfair is het meest exclusieve gebied in Londen met meerdere high-end hotels en restaurants. De modieuze designer boetiekjes zijn te vinden op Bond Street en Jermyn Street. Kensington en Chelsea zijn twee andere kapitaalkrachtige gebieden. High Street Kensington kan een ontspannen alternatief voor Oxford Street zijn, want je vind er een groot deel van de bekende merken. En natuurlijk mag je Knightsbridge niet missen met het wereldberoemde luxe warenhuis Harrods.

Klik hier en vind jouw opleiding in Engeland

Zoek je meer informatie over studeren in het buitenland?

>> Bekijk alle opleidingen, universiteiten en landen op Educations.com


Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!