Dansopleidingen en studierichtingen

Dansen, bewegen op muziek, het is van alle culturen. Kun je niet goed stilzitten, als je muziek hoort? Voel je het ritme in je lijf? Is het je lust en je leven? Als het bewegen op muziek je passie is, dan is een van de opleidingen dans vast en zeker iets voor jou. Dans is zo veel meer dan ingestudeerde pasjes achter elkaar zetten. Het is een expressievorm, waarmee je verhalen en je diepste gevoelens tot leven kunt brengen. Het is prachtig om naar te kijken, maar ook prachtig en heerlijk om te doen.
Weergave 1-3 van 3 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-3 van 3 resultaten

Word een echte dans-expert

Kies je voor één van de vele opleidingen dans, dan kun je aan het werk in een van de vele dansstijlen, van klassiek ballet tot moderne dans of hip-hop. Als uitvoerend danser kun je terecht in allerlei dansgezelschappen. Er bestaan zowel dansopleidingen op het mbo als op het hbo.

Meer keuzes met opleidingen dans

Maar er is méér mogelijk. Als choreograaf houd je je bezig met het ontwerpen van de dans, je begeleidt de dansers in het verbeelden van het verhaal. Jij bepaalt welke passen, bewegingen en expressies nodig zijn om het juiste gevoel over te brengen. Wil je liever zelf jonge mensen begeleiden en als dansdocent aan het werk gaan? Ook dat is mogelijk.

Eisen aan de kwaliteit

Studierichting Dans

Toegelaten worden aan een van deze opleidingen, daar moet je zelf wel danskwaliteiten voor in huis hebben. Alleen met de combinatie van talent, doorzettingsvermogen en inzet maak je van de opleidingen dans een succes. Maar met de top begeleiding die je krijgt kun je het op de opleidingen dans ver brengen. Maar dan is het ook heerlijk om te doen. Voel het ritme in je lijf en beweeg je leven!. Maar dan is het ook heerlijk om te doen. Voel het ritme in je lijf en beweeg je leven!

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's