HBO Master

Kinderfysiotherapie

Hogeschool Rotterdam, In Rotterdam
Tijdsduur
42 uur
Tijdsduur
42 uur
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben je fysiotherapeut en wil je graag werken met kinderen? Dan is deze master iets voor jou! Wij leiden je op tot specialist in het behandelen en begeleiden van kinderen binnen de fysiotherapie.

Bij sommige kinderen wijkt de motorische ontwikkeling af of gaat deze langzamer dan wat gebruikelijk is. Als kinderfysiotherapeut ben je erop gericht om de motorische ontwikkeling van deze kinderen te vergroten. Bij de behandeling moet je rekening houden met de ontwikkelingsfase en belevingswereld van het kind, de gezinssituatie en de schoolfase. Hiervoor heb je pedagogische kennis en inzicht nodig. Ook kunnen motorische stoornissen gepaard gaan met (neuro)psychologische- en gedragsstoornissen. Dit vraagt om specifieke kennis en vaardigheden in de begeleiding.

Tijdens de master Kinderfysiotherapie word je klaargestoomd tot professional die praktijk en wetenschap weet te combineren. Je krijgt les van docenten uit het werkveld met daarnaast gastcolleges van topwetenschappers uit de kinderfysiotherapie. Een deel van ons onderwijs is gedigitaliseerd, waardoor je een deel van de opleiding vanuit huis kunt volgen. De opleiding heeft een kleinschalig en persoonlijk karakter waardoor er veel tijd en ruimte is voor jou als student.

Na het afronden van deze master ben je een deskundige, zelfkritische professional. Je beschikt over de specifieke competenties van de kinderfysiotherapeut.

Diploma

MSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kinderfysiotherapie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM

Overtref jezelf bij Hogeschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een opleiding? En wil je studeren in Rotterdam? Op de Hogeschool Rotterdam kun je kiezen uit 106 opleidingen in de volgende studierichtingen: Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Kunst, Media & ICT, Onderwijs, en Techniek.Er studeren...

Lees meer over Hogeschool Rotterdam