WO Bachelor

Fiscale Economie

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding Fiscale Economie van de Maastricht University School of Business and Economics bestudeer je de invloed die belastingwetgeving heeft op bedrijven, huishoudens en de economie.

Heb je je ooit afgevraagd hoe de regering olieprijzen of alcoholconsumptie kan reguleren via belasting? Zou jij graag rechten en economie willen studeren? Ben je geïnteresseerd in politiek en actualiteiten? Het bachelor programma Fiscale Economie bij de Maastricht University School of Business and Economics omvat al deze onderwerpen. Gedurende de hele opleiding Fiscale Economie leer je veel over de economische implicaties van belastingen. Je bestudeert bedrijfseconomie om te kunnen begrijpen hoe bedrijfsmanagers zouden moeten omgaan met belastingen en welke opties ze hebben als nieuwe belastingen worden ingevoerd. Je volgt vakken op het gebied van algemene economie, zodat je de invloed van belastingen op nationale economieën en de wereldeconomie effectief kunt analyseren. En je bestudeert hoe overheden hun belastinggelden besteden. Deze opleiding geeft je een sterke achtergrond in economie en alle aspecten van belasting, inclusief belastingrecht. Daarnaast leert Fiscale Economie je de invloed van belasting op de besluitvorming van mensen en de interactie tussen economie en belasting. Ook kun je keuzevakken volgen en aldus aan je eigen interesses invulling geven.

Diploma

BSc

Kosten

2018 instellingstarief7500 EUR2018 niet-EU/EER studenten7500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR
Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University