Medewerker creatieve productie

Mediacollege Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL
Het is gratis en niet gebonden 👍

Videopresentatie

Over deze opleiding

Signmaker Mediacollege AmsterdamWaarom de opleiding Medewerker creatieve productie?
Medewerker creatieve productie is een dynamisch beroep met gevarieerde werkzaamheden. De ene dag bewerk je foto's en teksten op de computer voor een poster, de volgende dag print je een spandoek voor aan een gebouw. Ook maak je productpresentaties voor beurzen en winkels en weet je hoe je drukwerk zo mooi mogelijk kunt maken. Dus wil je in de toekomst een creatieve en gevarieerde baan in de wereld van de media, dan is deze tweejarige praktische opleiding geschikt voor jou.


De opleiding
De opleiding start met een periode van een half jaar waarin je alle basisvaardigheden leert die je nodig hebt. Ook maak je kennis met de vier uitstroomrichtingen DTP, Sign, Print en Productpresentatie (zie hieronder). Na dit half jaar ga je je in een van deze richtingen specialiseren. Je leert werken met ontwerpsoftware en met diverse materialen. Ook typografie, kleurenleer en computertechniek komen aan bod. Daarnaast leer je hoe je met klanten omgaat, deadlines kunt behalen en oplossingen voor problemen kunt vinden. Vanaf het eind van het eerste jaar ga je stagelopen. Zo word je breed opgeleid en uiteindelijk studeer je af in de richting van jouw keuze.

Richtingen
Medewerker DTP: als medewerker DTP leer je alles over het voorbereiden en opmaken van drukwerk op de computer, en je doet basiskennis op van websites en apps. Je combineert teksten, foto's en illustraties tot mooie lay-outs. Je werkt met opmaakprogramma's zoals Photoshop en InDesign. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorstromen naar onze niveau 3-opleiding Allround DTP-er. De opleiding duurt dan nog één tot twee jaar.

Medewerker sign: als medewerker sign maak je beletteringen en signproducten zoals reclameborden en spandoeken, maar ook naambordjes en autoreclame. Je ontwerpt de producten, bereidt deze digitaal voor, bedient apparatuur, werkt het materiaal af en monteert het op locatie. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorstromen naar onze niveau 3-opleiding Allround Signmaker. De opleiding duurt dan nog een jaar.

Medewerker printmedia: als medewerker printmedia leer je hoe je drukwerk -zoals kranten, tijdschriften en posters- in de mooiste kwaliteit van de (digitale) drukpersen laat rollen. Als het drukwerk klaar is, moet het nog gesneden, gevouwen of gehecht worden. Dat heet nabewerken en ook hier maak je kennis mee. Natuurlijk leer je ook werken met een 3D-printer.

Medewerker productpresentatie: als medewerker productpresentatie leer je alles over het inrichten van beursstands en winkels, hoe je deze in een bepaalde stijl vormgeeft en hoe je de producten zo goed mogelijk presenteert. Je werkt op verschillende locaties. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorleren op niveau 4 in de opleiding Ruimtelijk vormgever.

Beroepshouding
Als Medewerker creatieve productie moet je oog voor detail en kwaliteit hebben, flexibel kunnen omgaan met wijzigingen en in staat zijn om onder tijdsdruk te werken. Vaktechnische kennis en organisatorische kwaliteiten zijn van groot belang, evenals kunnen samenwerken met anderen. Ook houd je van afwisseling en praktisch bezig zijn.

In het kort: wat ga je leren?
• Voorbereiden en opmaken van gedrukte en digitale media, drukken en nabewerken van drukwerk
• Inrichten van winkels en beursstands, werken met signproducten
• Werken met ontwerpsoftware en diverse materialen

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Ben je klaar met je opleiding Medewerker creatieve productie, dan kun je –afhankelijk van je uitstroomrichting- direct aan de slag bij verschillende typen bedrijven, zoals drukkerijen, copyshops, signbedrijven, ontwerpbureaus en etalage/presentatiebureaus. Ook kun je -afhankelijk van de gekozen richting- doorleren op niveau 3 of 4 in de opleidingen Allround DTP-er, Allround Signmaker of Ruimtelijk vormgever. Kijk daarvoor bij de richting van je keuze hierboven.

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-bb

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medewerker creatieve productie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mediacollege Amsterdam
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...

Lees meer over Mediacollege Amsterdam