WO Bachelor

Politicologie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Waarom willen we (g)een Europese Unie? Hoe kunnen we burgers meer betrekken bij de politiek? Politicologen proberen te begrijpen hoe de politiek werkt en waarom politici wel of niet hun zin krijgen.

Bij politiek denk je al snel aan verkiezingen, de Tweede Kamer en lange debatten. Wij dagen je uit om dat perspectief te veranderen. Natuurlijk is alles wat er in Den Haag gebeurt politiek. Maar politicologie gaat over meer dan Den Haag. In hoeverre zijn de EU-lidstaten nog politiek zelfstandig? Waarom zijn populistische partijen wel succesvol in het ene land en niet in het buurland? Wat is het effect van het toenemend populisme op de democratie? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, moet je niet alleen kennis hebben van politieke theorieën, maar ook van filosofie, economie en recht. Bij Politicologie in Nijmegen is daar ruim aandacht voor. Onze brede blik leidt tot nieuwe en verrassende inzichten en we stimuleren je je blik op politicologie voortdurend te vernieuwen.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Politicologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen