Monteur werktuigbouwkundige installaties

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
BOL augustus, BBL flexibel zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
BOL augustus, BBL flexibel zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Monteur werktuigbouwkundige installatiesHet lijkt de normaalste zaak van de wereld dat er warm water uit je kraan komt. En als je staat te koken, denk je er niet over na hoe dat gas precies in je huis terecht komt. Ben jij wel benieuwd naar de techniek die hier achter zit? Dan schuilt er wellicht een werktuigbouwkundige in je.

Met de opleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen van het Regio College ben je klaar voor het echte werk!

Ontwikkel jezelf tot een professioneel installatie monteur

Een goede installatie monteur is van alle markten thuis. Het installeren van CV-ketels, gasfornuizen en het aanleggen van wateraansluitingen en sanitaire installaties is allemaal geen enkel probleem. Tijdens de 2-jarige opleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen van het Regio College ontwikkel jij je tot een echte vakman. Je leert hoe je installatiewerkzaamheden moet voorbereiden, hoe je kabels demonteert en natuurlijk oefen je bij het Regio College volop met het plaatsen van gas- en waterleidingen. Deze vaardigheden ontwikkel je het beste in de praktijk. Daarom loop je een aantal dagen per week stage onder begeleiding van een ervaren werktuigbouwkundige.

Kies je voor een BOL- of BBL-opleiding?

Wie wil leren voor werktuigbouwkundige kan het Regio College zowel een BOL- als een BBL-opleiding volgen. Bij de BOL-opleiding heb je wat meer theorie, terwijl bij de BBL-opleiding de focus voornamelijk ligt op praktijkervaring. In dat geval ben je als installatie monteur minimaal 24 uur per week onder de hoede van een erkend leerbedrijf. Een ander verschil is dat de BOL-opleiding alleen in augustus start, terwijl de BBL-opleiding geen vaste startdatum heeft.

Aankomende startdata

1 course available

BOL augustus, BBL flexibel

  • Default Event Type
  • Zaandam

Diploma

Diploma

Je opleiding tot installatie monteur sluit je af met een officieel diploma. Als alles soepel verloopt, heb je dit diploma al binnen 2 jaar op zak. Heb jij al zin om aan de slag te gaan als monteur werktuigbouwkundige installaties? Vraag dan vrijblijvend informatie aan!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Na het behalen van je diploma werktuigbouwkundige installaties, kun je direct gaan solliciteren bij een installatiebedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van onder andere de waterleidingen, gasleidingen, CV ketels en de riolering. En dat is precies waar jij als installatie monteur op je plek zit. Wil je nog meer uit je talenten halen? Kies dan voor een vervolgopleiding bij het Regio College. Wat dacht je bijvoorbeeld van Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties of de opleiding Servicemonteur Installatietechniek?

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor de opleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen

De opleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen is een mbo-opleiding op niveau 2. Ben je in het bezit van een entreediploma niveau 1 (voorheen AKA) dan mag je je inschrijven. Een vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1 voldoet ook om te starten met deze opleiding tot werktuigbouwkundige.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 500.
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Monteur werktuigbouwkundige installaties en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College