Procesoperator B

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De industrie kan niet functioneren zonder de hulp van machines. En als er opeens een storing optreedt, ligt plotseling het hele productieproces stil. Ben jij geïnteresseerd in machines en techniek? Dan past de opleiding Procesoperator B van het Regio College perfect bij jou!

Procesoperator B

Leer alles over machines en techniek bij het Regio College

Machines nemen ons veel werk uit handen. Maar om het werk in de fabriek vlekkeloos te laten verlopen, is een Procesoperator B erg onmisbaar. In jouw toekomstige functie bedien je machines, controleer je de apparatuur en weet je een storing snel op te lossen. En dat is een verantwoordelijke taak, want de productieprocessen zitten soms behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Je hebt vakken als materiaalkennis, wiskunde, scheikunde en natuurkunde nodig om deze ingewikkeld processen te kunnen begrijpen. Daarnaast verdiep je je bij de opleiding tot operator van het Regio College in procestechniek zodat je direct in kunt grijpen als er iets mis dreigt te gaan. En wat dacht je van regels omtrent veiligheid en milieu? Aan het einde van je opleiding weet je hier alles van.

Stage bij een erkend leerbedrijf

Bij de opleiding tot operator zit je niet alleen maar in de schoolbanken. Je loopt namelijk minimaal 20 uur per week stage zodat je meteen praktijkervaring opdoet. Je komt onder de hoede van een erkend leerbedrijf waar je een vaste waarde wordt voor het team. Dit is hoe je toekomst eruit komt te zien!

Diploma

De opleiding Procesoperator B van het Regio College is een mbo-studie op niveau 3. Na een studie van 2 jaar mag je je diploma ophalen en kun je aan het werk. Deze BBL-opleiding heeft een flexibele instroom zodat je op elk moment kunt beginnen. Lijkt dit je wat? Vraag dan direct meer informatie aan!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na de opleiding tot operator?

Als afgestudeerd proces operator kun je aan het werk in de procesindustrie. Misschien vind je wel een functie bij een voedingsmiddelenbedrijf of bij een metaalproducent. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de machines goed werken en dat een eventuele storing snel is verholpen. Dankzij jou ligt de fabriek geen moment stil. Je kunt na je Procesoperator B opleiding natuurlijk ook voor een vervolgstudie kiezen. De opleiding Operator C (niveau 4) aan het Regio College sluit er mooi op aan.

Toelatingseisen

Voor de opleiding tot operator heb je een goed technisch inzicht nodig. Met een vmbo-diploma kl, gl of tl met wis- en natuurkunde laat je zien dat je over alle benodigde voorkennis beschikt. Ook een mbo-diploma Operator (Operator A) op niveau 2 geeft toegang tot de opleiding.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De niet-opleidingsgebonden kosten bedragen ± € 160.
  • De kosten van het lesmateriaal Vapro bedragen € 2.600.
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Procesoperator B en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College