WO Master

Kunstgeschiedenis

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil je je goed voorbereiden op een carrière in de wereld van de beeldende kunst? Onze opleiding biedt je bij uitstek de kennis en expertise die daarvoor nodig zijn.

De eenjarige mastertrack Kunstgeschiedenis is een van de vijf tracks binnen de masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen.

In dit programma bestudeer je de geschiedenis en het maatschappelijk functioneren van oude, moderne en hedendaagse kunst. Je analyseert en interpreteert kunstwerken en je bestudeert ze binnen hun bredere, veelal museale context. Verder leer je tijdens de stage om je opgedane kennis toe te passen in andere instellingen dan uitsluitend musea. Denk bijvoorbeeld aan de kunsthandel en -uitleen, kunstveilingen en in de media. Minstens zo belangrijk is dat je je verdiept in de theorie en historiografie van het vak en leert daar kritisch op te reflecteren.

De mastertrack in Groningen kent twee zwaartepunten. Enerzijds ligt de focus op de Italiaanse en Nederlandse beeldende kunst uit de periode 1400-1700. Anderzijds kun je je specialiseren op het terrein van de twintigste-eeuwse en hedendaagse kunst en kunstkritiek. Materialen en toegepaste technieken zijn een terugkerend thema. Tijdens het programma kun je deelnemen aan een excursie naar het buitenland, naar Rome of Berlijn.

Diploma

MA

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 niet-EU/EER studenten11500 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief11700 EUR2019 niet-EU/EER studenten12500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kunstgeschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen