WO Bachelor

Kunstgeschiedenis

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De bachelor Kunstgeschiedenis is midden in 17de-eeuws Amsterdam te vinden: met zijn grachtengordel, talloze musea, moderne gebouwen en monumenten dé perfecte locatie voor de studie Kunstgeschiedenis.

De UvA opleiding Kunstgeschiedenis aan de UvA is de grootste in Nederland; dankzij haar grote staf heeft de opleiding vele specialismen in huis. Zo kom je snel en intensief met actueel onderzoek naar allerlei kunsthistorische vragen en problemen in aanraking en bouw je gespecialiseerde kunsthistorische kennis op. Het onderzoek kan uiteenlopen van het 3D-modelleren van grafsculpturen, de reconstructie van een stukje oud-Amsterdam, een onderzoek naar de prenthandel in de Gouden Eeuw tot het inventariseren van Land Art in Nederland. Je leert kritisch kijken naar allerlei vormen van beeldende kunst en architectuur, reflecteren op de rol van kunst in de geschiedenis en analytisch omgaan met literatuur óver kunst. Een persoonlijke benadering van de student staat hierbij steeds hoog in het vaandel.
Tijdens je studie is er ruime mogelijkheid voor het volgen van keuzevakken en minoren, ook uit aanverwante vakgebieden. En uiteraard ga je regelmatig op excursie samen met docenten en medestudenten.
Kies je voor Kunstgeschiedenis aan de UvA, dan kies je voor een belangrijk centrum van kunst, cultuur en geschiedenis en een inspirerende omgeving voor een bachelor en master in Kunstgeschiedenis.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kunstgeschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam