Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Cultureel Organisator

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Cultureel OrganisatorBen jij creatief en ondernemend? En lijkt het jou een uitdaging om activiteiten te organiseren op het gebied van kunst, cultuur en amusement? De mbo-opleiding Cultureel Organisator van het ROC van Amsterdam is dan echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Cultureel Organisator eruit?

Bij deze driejarige studie van het ROCvA verken je het hele culturele veld. Je houdt je bezig met kunst, muziek, dans, theater en multimedia. In je eerste jaar loop je al een aantal korte stages. Misschien werk je wel mee aan de Museumnacht of maak je deel uit van het team van Cinekid. Ook later in je opleiding draai je mee bij verschillende evenementen zodat je heel wat praktijkervaring opdoet.

Wat leer je?

Als organisator in de culturele sector moet je goede kennis hebben van bedrijfsvoering en projectmanagement. Bij deze studie krijg je les in het organiseren, uitvoeren en begeleiden van culturele activiteiten. Daarnaast volg je creatieve vakken als drama, beeldende kunst, muziek en beweging. Zelfs voor social media is er de nodige aandacht. Want dit is tegenwoordig toch dé manier om je publiek te bereiken.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Veel afgestudeerden van deze mbo-studie gaan werken bij een festival, theater of poppodium. Ook een baan bij een recreatie- en animatiebedrijf is erg gewild. Ben je nog niet klaar voor zo'n drukke functie? In dat geval kun je er natuurlijk ook voor kiezen om verder te studeren. De hbo-studies Eventmanagement, Productie Podiumkunsten en Culturele Maatschappelijke Vorming krijg je alle kans om je optimaal te ontwikkelen in je vakgebied.

Crebonummer

25351

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Heb je het vmbo afgesloten met een diploma? Of beschik je over een overgangsbewijs van 4 havo/vwo? Dan mag je je inschrijven voor de lessen van het ROCvA.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's