Marketingmedewerker (2-jarig traject)

ROC van Amsterdam, In Hilversum

Over deze opleiding

Het standaard BOL-traject van deze opleiding duurt 3 jaar. Dit versnelde traject maakt het mogelijk om deze opleiding in 2 jaar te voltooien. Deze opleiding leidt je op tot medewerker marketing en communicatie en geeft je toegang tot het hbo voor de opleidingen Commerciële Economie, Communicatie, Eventmanagement en vele andere hbo-opleidingen.
Je wordt opgeleid voor een baan in een dynamische marketingomgeving. Je houdt je in dit beroep o.a. bezig met productontwikkeling, marktwerking, communicatievraagstukken en informatietechnologie. Deze brede opleiding maakt je breed inzetbaar. Je kunt bijna bij elk soort organisatie terecht.

De opleiding is een versneld traject en duurt 2 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 75% school en 25% BPV.

Toekomstperspectief

Met je mbo-diploma werk je op een afdeling marketing en / of een communicatieafdeling. Veel organisaties doen iets aan marketing, communicatie of voorlichting dus deze afdelingen zijn bijna overal te vinden, zoals bij:

  • Commerciële bedrijven, bijvoorbeeld Nike, Vodafone of Albert Heijn
  • Non-profit organisaties, bijvoorbeeld Wereld Natuur Fonds of War Child
  • Onderwijsinstellingen
  • Overheid

Met je hbo-diploma bereid je je voor op een groot aantal functies. Als commercieel manager vind je werk in beroepen zoals marketingmanager, productmanager, verkoopleider, accountmanager, import- of exportmanager, marktonderzoeker, pr-manager en communicatiemanager.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam