Media & Redactie

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Media & RedactieDe mediawereld heeft op veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Lijkt het jou een uitdaging om in deze dynamische branche aan het werk te gaan? Kies dan voor de mbo-opleiding Media & Redactie van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Media & Redactie eruit?

Een goede redacteur moet heel wat in huis hebben. Je schrijft artikelen, creëert online content en het is ook handig als je zelf video's kunt maken. Daarnaast moet je snel kunnen schakelen, want de actualiteit wacht niet. Als student van het ROCvA krijg je veel praktijkopdrachten. Op deze manier leer je meteen hoe je onder druk een goed resultaat neerzet.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een Media & Redactie diploma?

Na drie jaar studie mag je jezelf mediaredactiemedewerker noemen. Misschien ga je wel werken op een redactie van een website of bij een omroep. Maar ook bij audiovisuele bedrijven en reclamebureaus zitten ze te springen om mensen zoals jij. Ben je nog niet klaar om aan het werk te gaan? Dan kun je natuurlijk altijd doorstromen naar het hbo.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze mbo-opleiding op niveau 4 gelden wel een aantal toelatingseisen. Ten eerste moet je minimaal een vmbo-diploma van de gemengde of theoretische leerweg hebben. Een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo is ook voldoende. Tijdens een intakegesprek wordt er getoetst of je geschikt ben voor deze studie. Zo moet je bijvoorbeeld creatief zijn en over goede communicatieve vaardigheden beschikken.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam