Onderwijsassistent

ROC van Amsterdam, In Amsterdam (+2 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

OnderwijsassistentSommige leerlingen kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Maar de leraar heeft vaak geen tijd om individuele leerlingen te begeleiden bij het lezen of rekenen. Een assistent in de klas biedt uitkomst. Is dit beroep iets voor jou? Kies dan voor de mbo-opleiding Onderwijsassistent van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Onderwijsassistent eruit?

Deze driejarige studie van het ROCvA begint met een basisprogramma, waarbij je een aantal algemene vakken volgt. Na dit programma kies je een vervolgtraject. Wil je in de toekomst met tieners werken dan moet je immers heel andere kwaliteiten ontwikkelen dan wanneer je in het speciaal onderwijs terecht komt. Bij deze studie loop je een ook een aantal keer stage zodat je meteen ervaart hoe het vak er in de praktijk uitziet.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Assistenten zijn nodig op alle onderwijsniveaus: van de lagere school tot volwasseneneducatie en zelfs het speciaal onderwijs. Je kunt na je mbo-studie natuurlijk ook voor een vervolgstudie aan het hbo kiezen. De Pedagogische Academie en de Lerarenopleiding sluiten hier goed op aan.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze mbo-opleiding tot onderwijsassistent gelden een aantal toelatingseisen. Ten eerste moet je over de juiste vooropleiding beschikken, zoals een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo. Het ROCvA geeft de voorkeur aan studenten die wiskunde hebben gevolgd. Als extra eis moet je 16 jaar of ouder zijn.

Beschik jij over de kwaliteiten die nodig zijn om een goede assistent te worden? Zet dan vandaag de eerste stap en vraag meer informatie aan!

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam