WO Bachelor

Technische Bestuurskunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de Nederlandstalige bacheloropleiding Technische Bestuurskunde (TB) leer je hoe je complexe problemen met technische én organisatorisch-bestuurlijke componenten kunt analyseren.

Je verdiept je in problemen waarbij meerdere partijen met tegengestelde belangen betrokken zijn, zoals bedrijven, overheden en belangengroepen. Hoe zorgen we voor een duurzame energieopwekking? Wat is de beste manier om zelfrijdende auto's te introduceren? Hoe wordt jouw online privacy beschermd? Wanneer is het verantwoord om artificial intelligence te gebruiken? Als je belangstelling hebt voor grootschalige technische innovaties en hoe we die innovaties kunnen realiseren om de maatschappij duurzamer en welvarender te maken, dan is Technische Bestuurskunde (TB) een studie voor jou.

Tijdens de bacheloropleiding volg je een studieprogramma met vakken uit zowel de technische en exacte wetenschap als de sociale en managementwetenschap. Denk aan techniek, wiskunde, economie, bestuur, management, recht en beleidsanalyse. Je leert ook hoe het bedrijfsleven en openbaar bestuur werken. Belangrijk is de wiskunde die je ontwikkelt om cijfermatige impactmodellen voor technologische oplossingsrichtingen te kunnen maken.

In het eerste jaar van de studie kies je uit een van de drie specialisaties (domeinen):
* Energie & Industrie
* Informatie & Communicatie
* Transport & Logistiek

Diploma

BSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Bestuurskunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Delft
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Faciliteiten TU Delft

De Technische Universiteit (TU) Delft is de grootste en meest veelzijdige technische universiteit van Nederland. De universiteit staat ook internationaal hoog aangeschreven en loopt voorop in onderzoek naar technologische vernieuwingen. Het onderwijs is altijd actueel, praktisch en wordt telkens verzorgd vanuit...

Lees meer over Technische Universiteit Delft