WO Bachelor

Technische Natuurkunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In en om je huis kom je natuurkundige verschijnselen bijna vanzelf tegen. Als je echt wilt weten hoe de wereld in elkaar zit, kom dan Technische Natuurkunde studeren aan de TU Delft.

Technische Natuurkunde betekent hier Toegepaste Natuurkunde. Je leert natuurkundige verschijnselen, zoals mechanica, elektromagnetisme, golven en kwantummechanica ontdekken en begrijpen én je leert deze kennis toe te passen.

Als technische natuurkundige kun je wetenschappelijk onderzoek doen, maar ook de praktische kant op. Door de wetenschap, het abstracte denken, de natuurkundige technieken en de theorie kun je met straling landmijnen opsporen, met akoestiek in de aarde en in de mens kijken, een chip van plastic maken of glasvezeltechniek voor razendsnelle communicatie ontwikkelen. Maar je maakt geen product, je ontwikkelt nieuwe kennis.

De vraagstukken waar je je over buigt, zijn grenzeloos: van akoestiek, optica, transportverschijnselen tot nanofysica en kernfysica. En als iets niet kan, zoek en onderzoek je verder. Je wordt een echte probleemoplosser en je leert het nut van de theorie toetsen in de praktijk. Dat maakt je later heel gewild in de maatschappij.

Diploma

BSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Natuurkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Delft
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Faciliteiten TU Delft

De Technische Universiteit (TU) Delft is de grootste en meest veelzijdige technische universiteit van Nederland. De universiteit staat ook internationaal hoog aangeschreven en loopt voorop in onderzoek naar technologische vernieuwingen. Het onderwijs is altijd actueel, praktisch en wordt telkens verzorgd vanuit...

Lees meer over Technische Universiteit Delft