Samenvatting
Eindhoven
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Je zet praktische problemen om in cijfers: hoe bereken je hoe je stoplichten moet instellen om files te voorkomen? De wiskundige modellen die je maakt, kunnen leiden tot nieuwe inzichten of producten.

Wiskunde ken je natuurlijk van de middelbare school. De wiskundeopgaven die je daar hebt gemaakt zijn het begin van een groot en rijk vakgebied. Je maakt dagelijks gebruik van producten die er zonder de wiskundige creativiteit en inspanning niet zouden zijn. Denk maar aan je mobiele telefoon en je pinpas. Onze samenleving heeft permanent behoefte aan goed opgeleide wiskundigen die breed inzetbaar zijn.

De wiskunde die je op de TU/e leert is gericht op toepassingen in de industrie en bij (overheids)instellingen. Hoe je wiskunde toepast, leer je tijdens projectwerk. De kennis die je daarvoor nodig hebt, leer je tijdens colleges en practica. Het Ontwerpgericht Onderwijs (OGO) is bij deze opleiding geconcentreerd in het modelleerpracticum, waarin wiskundig modelleren centraal staat. Je licht uit praktijkproblemen de wiskundige aspecten en gaat deze met wiskundige methodieken en (computer)simulaties te lijf.

In de bacheloropleiding Technische Wiskunde doe je solide inhoudelijke vakkennis op, leer je ontwerpen en modelleren en werken in teamverband. Je krijgt practica in kleine groepen, intensieve begeleiding en een goede voorbereiding op de ingenieurspraktijk.

Diploma

BSc

Technische Universiteit Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...


Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Wiskunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Technische Universiteit Eindhoven

Technische Universiteit Eindhoven

Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Technische Wiskunde? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's