WO Master

Industrial and Applied Mathematics

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

Bij nieuwe technologische ontwikkelingen zijn wiskundige modellen, geavanceerde simulaties en (computer)berekeningen haast onmisbaar. In deze master kun je bv nieuwe technologie gaan ontwikkelen.

In deze opleiding kun je in drie gebieden afstuderen. De afstudeerrichting Computational Science and Engineering richt zich op techniek, Discrete Mathematics and Applications gaat over de wiskunde achter onze digitale wereld en bij Statistics, Probability, and Operations Research staat bedrijfsvoering centraal. Als afgestudeerde van de masteropleiding Industrial and Applied Mathematics beschik je over professionele kennis van wiskundig modelleren. Je bent deskundig in het aanpakken en oplossen van problemen uit de technologie en de industrie met een wiskundige inslag. Denk aan het analyseren van grote databestanden in de communicatie- en de informatietechnologie, het verbeteren van weersvoorspellingen, of het modelleren in de wachtrijtheorie of natuurkunde. De masteropleiding biedt, mede gestimuleerd door de hightech regio rond Eindhoven, een uitgekiende balans tussen vakkennis, ingenieursvaardigheden en oriëntatie op het beroepenveld. Met deze combinatie realiseert de opleiding een duidelijk doel: wiskundigen opleiden die breed inzetbaar zijn voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Werkgevers bevestigen het beeld van een goed doordacht opleidingsprogramma.

Diploma

MSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Industrial and Applied Mathematics en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Eindhoven
Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven

Centrale TU/e Campus

De TU/e is de Technische Universiteit van Eindhoven. Het motto van de universiteit is: 'Mens agitat molem', anders gezegd: ‘De geest beweegt de massa’. De universiteit is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Naast de Technische Universiteit...

Lees meer over Technische Universiteit Eindhoven