WO Master

Chemical Engineering

Universiteit Twente, In Enschede
Tijdsduur
2 uur
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
2 uur
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.

Tijdens deze master houd je je bezig met baanbrekend onderzoek op het gebied van innovatieve chemische processen en nieuwe materialen en producten. Je maakt gebruik van de modernste technologie om oplossingen te bedenken voor maatschappelijk relevante vraagstukken. Zo kun je onderzoeken of de omzetting van biomassa duurzame energieoplossingen oplevert, de mogelijkheden bekijken om water te zuiveren middels membraantechnologie of je kennis van biomoleculen aanwenden om nieuwe materialen te ontwikkelen of om stroom op te wekken. Aan de Universiteit Twente kun je je richten op procestechnologie of materiaalkunde.
Je profiteert van onze nauwe banden met gerenommeerde onderzoeksinstellingen als MESA+ (nanotechnologie) en MIRA (biomedische technologie). Tijdens je masteropleiding vervul je de rol van junior-onderzoeker: je geeft presentaties, schrijft artikelen en wordt betrokken bij subsidieaanvragen voor onderzoek. Het is een internationaal georiƫnteerde opleiding. Dit betekent dat je schrijft en presenteert in het Engels en de kans krijgt om stage te lopen in het buitenland. Als chemisch ingenieur heb je goede loopbaanperspectieven, vooral op het gebied van techniek en onderzoek.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief15750 EUR2019 niet-EU/EER studenten15750 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief16000 EUR2020 niet-EU/EER studenten16000 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Chemical Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...

Lees meer over Universiteit Twente