WO Master

Midden-Oostenstudies

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Midden-Oostenstudies aan de UvA is een interdisciplinair masterprogramma, waarin je de kennis en vaardigheden ontwikkelt om het moderne Midden-Oosten te begrijpen, te onderzoeken en uit te leggen.

Deze opleiding kent drie richtingen: Arabische studies, Hebrew and Jewish Studies en Midden-Oostenstudies.
* Arabische studies: Hierin voltooi je jouw opleiding in de arabistiek; je richt je op de cultureel-maatschappelijke, literaire en sociolinguïstische problematiek van de hedendaagse Arabische wereld en je werkt intensief met Arabische bronnen.
* Hebrew and Jewish Studies: In deze richting krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot specialist in de Joodse en Hebreeuwse studies, waarbij je deels cursorisch en deels via tutorials je eigen interesses kunt volgen.
* Midden-Oostenstudies: Deze richting is uitgesproken interdisciplinair en gericht op het moderne Midden-Oosten vanuit geesteswetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk perspectief.
Midden-Oostenstudies in Amsterdam omvat de expertise van meer dan 70 onderzoekers en docenten. De opleiding blijft echter kleinschalig en persoonlijk, voor een optimale realisatie van je ambities. De opleiding biedt goede mogelijkheden voor stages in binnen- en buitenland. Afgestudeerden komen o.m. te werken in de wetenschap, bij ministeries (Buza, Defensie), de journalistiek, de culturele sector en het (internationale) bedrijfsleven.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Midden-Oostenstudies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam